ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωσαν 1.000 φιάλες αίμα οι εθελοντές αιμοδότες

συγκέντρωσαν-1-000-φιάλες-αίμα-οι-εθελοντ-656169

Θετικός ο απολογισμός δράσης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών – Σήμερα οι αρχαιρεσίες για το νέο ΔΣ

Θετικό πρόσημο έχουν οι προσπάθειες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας, που μεταφράζονται σε 1.000 φιάλες με αίμα στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, για την κάλυψη πάγιων και έκτακτων αναγκών.

Τα μέλη του Συλλόγου ξεπερνούν τις 3.000 αλλά οι τακτικοί αιμοδότες υπολογίζονται σε 2.000 περίπου, με τις προσπάθειες για εγγραφή νέων σε ηλικία μελών να συνεχίζονται.

Οι ηλικίες των εθελοντών αιμοδοτών ποικίλλουν από 30 έως 50 ετών, ενώ όπως αναφέρει ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος Ιγνάτιος Γελαγώτης «ο κόσμος βοηθάει και στηρίζει την προσπάθειά μας αλλά συνήθως δίνει αίμα όταν το πρόβλημα του χτυπήσει την πόρτα. Τότε αρχίζουν και συνειδητοποιούν, τότε αρχίζουν και κινητοποιούνται, αλλά η διαρκή μας προσπάθεια είναι να υπάρχει σταθερή προσφορά αίματος και ικανά αποθέματα για να εξυπηρετείται κάθε ανάγκη».

Κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου έχει ως στόχο την ενημέρωση και αφύπνιση του κόσμου. «Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι πρέπει να γίνουν αιμοδότες και όχι να προσφέρουν περιστασιακά αίμα όταν το ζητήσει ο φίλος, ο γείτονας, ο συγγενής, αλλά συνειδητά, δύο – τρεις φορές το χρόνο. Αυτό θα μας βοηθήσει αφάνταστα» σημειώνει ο ίδιος.

Στην διάρκεια του χειμώνα η προσπάθεια καθίσταται δύσκολη λόγω των ιώσεων, που λειτουργεί αποτρεπτικά στην πρόθεση αρκετών να προσφέρουν αίμα, αλλά οι εξορμήσεις συνεχίζονται, με αμείωτους ρυθμούς.

Αρχαιρεσίες στον Σύλλογο

O Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» ανακοίνωσε ότι οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου ΔΣ πραγματοποιούνται σήμερα Τετάρτη 16 Ιανουαρίου από 17.00 ώς 20.00, στο γραφείο του Συλλόγου (Δημάρχου Γεωργιάδου 122) με την ταυτότητα του αιμοδότη.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου