ΤΟΠΙΚΑ

Δύο χιλιάδες θέσεις στάθμευσης!

δύο-χιλιάδες-θέσεις-στάθμευσης-851206

Δεν έχει ατονήσει από τη Δημοτική Αρχή η ιδέα για τη δημιουργία μεγάλου υπόγειου γκαράζ στην Πλατεία του Δημαρχείου. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού η μελέτη που εκπονείται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου βρίσκεται μόλις λίγα βήματα πριν την ολοκλήρωσή της…
Πιο συγκεκριμένα μετά από ένα μεγάλο διάστημα οιασδήποτε αναφοράς στο θέμα από οποιοδήποτε στέλεχος της Δημοτικής Αρχής, γεγονός που έδειχνε ότι δεν ήταν για το Δήμο ένα έργο πρώτης προτεραιότητας, μόλις προχθές ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Στάμος αιφνιδίασε, όταν απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αν δηλαδή παραμένει προτεραιότητα για το Δήμο, το έργο δημιουργίας υπόγειου γκαράζ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, είπε ότι ολοκληρώνεται οσονούπω από τις Τεχνικές Υπηρεσίες η μελέτη. Μία μελέτη μέσα από την οποία προκύπτουν μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, 2.000 θέσεις στάθμευσης στους δύο υπόγειους ορόφους που προβλέπεται να κατασκευαστούν με διατήρηση της επιφάνειας της Πλατείας ως κοινόχρηστου χώρου και ως χώρου πρασίνου. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με όλα όσα προβλέπονται να γίνουν και στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Μάλιστα όπως είχε υποστηριχθεί και πριν από αρκετούς μήνες και για το συγκεκριμένο έργο θα επιλεγεί η μέθοδος της σύμβασης παραχώρησης σε ιδιώτες, που θα αναλάβουν και τη χρηματοδότηση του έργου.

Το ακίνητο
Γκλαβάνη

Εξάλλου ένα από τα θέματα που αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη είναι αυτό που αφορά στη λήψη απόφασης για την απόκτηση του ακινήτου του πρώην Εργοστασίου Γκλαβάνη μέσω της λήψης δανείου και για τη μετατροπή σε νέο Διοικητικό Κέντρο του Δήμου.
Οι υπεύθυνοι του Δήμου εμφανίζονται αποφασισμένοι να υλοποιήσουν την απόφασή τους, παρά τις έντονες διαφωνίες που αναμένεται να εκφράσουν την Τετάρτη και οι τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που μέσα από μικρές διαφοροποιήσεις συγκλίνουν στην άποψη ότι με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα του Δήμου μία τέτοια πολιτική επιλογή υπονομεύει μακροπρόθεσμα τα οικονομικά του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή επαναφέρει το θέμα, αφού στη συνεδρίαση του περασμένου μήνα που το εισήγαγε και πάλι δεν είχε την απαιτούμενη για ανάλογες περιπτώσεις απόλυτη πλειοψηφία των 17 δημοτικών συμβούλων.
Μάλιστα η Δημοτική Αρχή για την αγορά του ακινήτου, που έχει συνολικό εμβαδό 6,5 στρέμματα, προτίθεται να προχωρήσει στη σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο ύψος του ποσού που αιτείται για την πώληση του πρώην βιομηχανοστασίου από την Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου το τίμημα αγοράς του ακινήτου είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που ζητά η Εθνική Τράπεζα. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε, είχε πει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου, στη σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την απόκτησή του στη αντικειμενική τιμή του ακινήτου και η οποία ανέρχεται σε 4.315.615 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος έχει έλθει ήδη σε επαφή και με την Τοπική Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων για τη διατήρηση τμημάτων του παλαιού εργοστασίου, που αποτελούν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά δείγματα της Βιομηχανικής Κληρονομιάς του Βόλου. Για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου ο Δήμος μετά την απόκτηση του ακινήτου σκοπεύει να προχωρήσει στην προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.
Σημειώνεται πως η πώληση του ακινήτου από την Εθνική Τράπεζα στο Δήμο Βόλου γίνεται με την προϋπόθεση που έχει βάλει η ΕΤΕ για αποχαρακτηρισμό πέντε ακινήτων στο Βόλο, που με κατά καιρούς αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν δεσμευτεί για διάφορες χρήσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου