ΤΟΠΙΚΑ

Στην αναμονή για Ηλιάδη, «φλερτ» με Ρόκα

στην-αναμονή-για-ηλιάδη-φλερτ-με-ρόκ-851206

Παραμένει πρώτος μεταγραφικός στόχος για τον Ολυμπιακό Βόλου ο Στέλιος Ηλιάδης, ωστόσο αν τελικά η υπόθεσή του «ναυαγήσει», ο Αχιλλέας Μπέος και οι συνεργάτες του αναμένεται να στραφούν σε άλλες λύσεις. Μια από αυτές φέρεται να είναι και ο Στάθης Ρόκας.
Οι άνθρωποι της βολιώτικης ομάδας, που σήμερα αναχωρεί για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι, κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να πείσουν τον Ηλιάδη να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Η περίπτωση του 23χρονου αμυντικού χαφ παρουσιάζει σίγουρα δυσκολίες, όμως η αλήθεια είναι ότι και για τον Λεωνίδα Καμπάνταη λίγοι πίστευαν ότι τελικά θα έλεγε το «ναι», όμως τελικά πείστηκε να έρθει στον Βόλο για τον Ολυμπιακό και να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Η κατηγορία είναι και για τον Ηλιάδη, κάτι που τον προβληματίζει, αλλά από την άλλη ο στόχος της ανόδου αλλά και η παρουσία του Αχιλλέα Μπέου στον προεδρικό θώκο του ερυθρόλευκου συγκροτήματος, αποτελούν ισχυρά πλεονεκτήματα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.
Ο Ηλιάδης πέρυσι κατέγραψε μόλις πέντε συμμετοχές στον ΠΑΟΚ, ενώ συνολικά μετρά 92 στην Α’ Εθνική και 26 στην Β’, που προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει πειστεί να επιστρέψει. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού το παλεύουν όμως και μέσα στις επόμενες ημέρες ίσως έχουν καταφέρει να πάρουν την τελική απάντηση του ποδοσφαιριστή.
Αν τελικά η περίπτωσή του ναυαγήσει, πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επίσημα από την ΠΑΕ αναφέρουν ότι υπάρχει η εναλλακτική λύση του Στάθη Ρόκα. Ο Ρόκας είναι 25 ετών (18-9-1984) και τελευταία του ομάδα ήταν ο Αστέρας Τρίπολης. Μετρά 36 συμμετοχές στην Α’ Εθνική, 52 στην Β’ και 14 στην Γ’. Εκανε το ντεμπούτο του στις εθνικές κατηγορίες την σεζόν 2002-2003 από τον Ατρόμητο Αθηνών, όπου σε δυο σεζόν στη δεύτερη κατηγορία έπαιξε σε 22 ματς. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τον Ιωνικό και στην πρώτη του χρονιά στην Α’ Εθνική χρησιμοποιήθηκε σε τρία παιχνίδια. Οι επόμενες χρονιές όμως δεν ήταν τόσο παραγωγικές. Με τρία ματς την περίοδο 2005-2006, την επόμενη χρονιά δόθηκε δανεικός στον Βύζαντα Μεγάρων και στην τελευταία τη τάξει εθνική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φόρεσε τη φανέλα του Βύζαντα 14 φορές και στην συνέχεια μεταπήδησε στον Θρασύβουλο με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο της ομάδας στην Σούπερ Λιγκ έχοντας φανέλα βασικού σε 27 αγώνες. Από την θητεία του στην ομάδα της Φυλής τον γνωρίζει καλά και ο Σάκης Τσιώλης. Στην μεγάλη κατηγορία ο Καρδιτσιώτης τεχνικός τον χρησιμοποίησε σε 14 παιχνίδια, ενώ στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν αγωνίστηκε με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολη έξι φορές.
Οι καλές σχέσεις που έχει ο Ολυμπιακός με τους Αρκάδες, ίσως βοηθήσουν αν χρειαστεί στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του. Εξελίξεις μάλιστα είναι πιθανόν να υπάρξουν και μετά το φιλικό ματς που θα διεξαχθεί αύριο μεταξύ των δυο ομάδων στο Καρπενήσι.
Από κει και πέρα ο Σάκης Τσιώλης περιμένει να δει την ομάδα του μέσα από τα φιλικά για να πάρει αποφάσεις για το ρόστερ. Όχι μόνο για το αν χρειάζεται το ερυθρόλευκο συγκρότημα κάποια μεταγραφή, αλλά θα κριθούν και ποδοσφαιριστές που βρίσκονται ήδη στο έμψυχο δυναμικό. Μέχρι το τέλος των μεταγραφών υπάρχουν τα περιθώρια για βελτιωτικές κινήσεις και υπάρχει πιθανότητα τον Θέμη Γουσούλη, που αποτελεί επίσημα παρελθόν από το Σάββατο, να τον ακολουθήσουν κι άλλοι παίκτες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου