ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περικοπών στη VPI

ανοιχτό-το-ενδεχόμενο-νέων-περικοπών-57194

Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες περικοπές στη VPI. Στο πόδι οι εργαζόμενοι, που και στη χθεσινή τριμερή που πραγματοποιήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας παρουσία και από το ΕΚΒ του προέδρου Θαν. Παπαδημόπουλου και του Οργανωτικού Γραμματέα Βαγγέλη Χατζιάρα, διεμήνυσαν στους εκπροσώπους της επιχείρησης ότι δεν πρόκειται να παραμείνουν με σταυρωμένα χέρια.

Μετά τη χθεσινή συζήτηση για τη μονομερή καταγγελία της σύμβασης των εργαζομένων το σωματείο της VPI περιμένει το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του χωρίς να αποκλείεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Αυτό που κατέστησαν σαφές οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και το ΕΚΒ στους νομικούς συμβούλους της VPI είναι ότι η καταγγελία της σύμβασης και οι περικοπές επιδομάτων και διατακτικών είναι παράνομη και καταχρηστική και προειδοποίησαν ότι στις μονομερείς ενέργειες της εταιρίας οι εργαζόμενοι θα απαντούν κάθε φορά με αγωνιστικές δράσεις.

Το πέρας της τριμερούς στο ΣΕΠΕ βρήκε τους εργαζόμενους και το ΕΚΒ ιδιαίτερα προβληματισμένους καθώς εκ μέρους της επιχείρησης αυτό που διεφάνη από τα λεγόμενα του νομικού συμβούλου είναι ότι η VPI είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις περικοπές και το επόμενο διάστημα «αξιοποιώντας» όλες τις σχετικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ήδη προσανατολίζεται να προχωρήσει σε μειώσεις αποδοχών από 3% έως και 15%, πράγμα που πολύ δύσκολα θα αποδεχτούν οι εργαζόμενοι και ήδη έχουν διαμηνύσει σχετικά για τις προθέσεις τους την εταιρία.
Ο πρόεδρος του σωματείου στη VPI Γιώργος Τσεσμελής ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δήλωσε προβληματισμένος, διότι όπως επεσήμανε «οι ισχυρισμοί της επιχείρησης ότι οι περικοπές έγιναν σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία δείχνουν ότι υπάρχει σχεδιασμός να συνεχιστεί αυτή η πολιτική και το επόμενο διάστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το τι θα πρέπει να περιμένουν οι εργαζόμενοι. Εμείς έχουμε εξαρχής τονίσει και είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους, έτσι ώστε να μην αποδεχτούμε μονομερείς ενέργειες που είναι εις βάρος τους εισοδήματός μας».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρία επικαλείται την οικονομική κρίση και υποστηρίζει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπάρχει κάμψη και έλλειμμα. Μάλιστα χθες ο νομικός της σύμβουλος επεσήμανε ότι εάν δεν γίνονταν αυτές οι περικοπές θα έπρεπε να απολυθούν 12 εργαζόμενοι, προκειμένου -όπως εκτιμά το σωματείο- να κάμψει το φρόνημά τους και να σταματήσουν να αντιδρούν με κινητοποιήσεις.
Τις επόμενες μέρες και μετά το πόρισμα που θα συντάξει η Επιθεώρηση θα πραγματοποιηθεί, εφόσον κριθεί απαραίτητο, νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου