ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση ΛΑΣ για το νερό στα σχολεία

παρέμβαση-λασ-για-το-νερό-στα-σχολεία-57135

Επερώτηση με αφορμή την αυξημένη περιεκτικότητα σιδήρου στο πόσιμο νερό στις σχολικές βρύσες του 7ου Γυμνασίου Βόλου, κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σύμφωνα με τη ΛΑΣ, το περιστατικό αποδεικνύει «την έλλειψη ελέγχων και των απαραίτητων συντηρήσεων στα σχολικά διδακτήρια του Βόλου».

«Επρεπε να γίνει εμφανές το πρόβλημα της ακαταλληλότητας του νερού δια γυμνού οφθαλμού, για να γίνει έλεγχος, πράγμα που σημαίνει ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα επιβαρύνθηκε σημαντικά η υγεία των μαθητών από το ακατάλληλο νερό.

Είναι προφανές ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., η περικοπή των δαπανών για τη συντήρηση και λειτουργία των σχολικών μονάδων έχει επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών. Έτσι μια σειρά απαραίτητων ελέγχων και επισκευών δεν γίνονται. Πολλά είναι τα σχολικά κτίρια που χρήζουν άμεσης συντήρησης των χώρων μάθησης (ελαιοχρωματισμοί, μονώσεις, εγκαταστάσεις ύδρευσης και θέρμανσης, αντισεισμικός έλεγχος, επισκευές σε αύλιους χώρους, καθαριότητα, κ.ά.)», καταγγέλλει η ΛΑΣ και ζητά μέτρα για την επισκευή του εσωτερικού δικτύου του 7ου Γυμνασίου και των σχολείων που συστεγάζονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα και όχι μόνο του τμήματος που συνδέει το «ρολόι» με τις βρύσες που πίνουν νερό οι μαθητές.

Επίσης, ζητά να διασφαλιστεί η ποιότητα του νερού και στα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα.

Σχετικά άρθρα:

Καθαρό νερό στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου ~ Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα των σωληνώσεων

Εντολή ελέγχου του νερού στα σχολεία μετά το τριπλό κρούσμα σκουριασμένου νερού

Νερό με σκουριά και σε δημοτικά ~ Έκλεισαν τις βρύσες σε 16ο και 30ο Δ. Σ. Βόλου

Σκουριασμένο νερό ~ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΒΡΥΣΕΣ ΤΟΥ 7ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου