ΤΟΠΙΚΑ

Να μην κόβεται το νερό σε ανέργους και οικονομικά ασθενείς

να-μην-κόβεται-το-νερό-σε-ανέργους-και-ο-463740

Ζήτησε η ΛΑΣ από τη ΔΕΥΑΜΒ

Με σκοπό την ενημέρωση, αλλά και τη συζήτηση προβλημάτων των δημοτών σχετικών με τη ύδρευση και την αποχέτευση, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου, αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Απ. Νάνο και τον Κ. Νίκου δημοτικό σύμβουλο, πραγματοποίησε επίσκεψη στη ΔΕΥΑΜΒ και είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Λ. Μαυρογιάννη και το γενικό διευθυντή Δ. Οικονομίδη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λ.Σ., μεταξύ άλλων, ζήτησαν να μη διακόπτει η ΔΕΥΑΜΒ την παροχή ύδρευσης σε ανέργους, σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, καθώς και σε κατοίκους της Πορταριάς και Μακρινίτσας οι οποίοι δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης από οικονομική αδυναμία.

Ταυτόχρονα έθεσαν τα ζητήματα της καθυστέρησης πληρωμής των υπερωριών των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ για χρονικό διάστημα τριών μηνών, της μη σύνδεσης παροχής νερού στο μνημείο εκτελεσθέντων στη θέση Καζανάκι, όπου αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης, καθώς και για τη γενική κατάσταση και τις προοπτικές της επιχείρησης.

Τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ δήλωσαν ότι η επιχείρηση προχωρεί σε διακοπές, χωρίς να γνωρίζει την οικονομική κατάσταση των δημοτών, γι’ αυτό τόνισαν, όσοι δημότες είναι σε δύσκολή θέση πρέπει έγκαιρα να θέτουν το πρόβλημα στην επιχείρηση για να τύχουν διευκολύνσεων, όπως και την ένταξή τους στο κοινωνικό τιμολόγιο. Στις περιπτώσεις δε των συνδέσεων Πορταριάς και Μακρινίτσας, είπαν, ότι δεν μπορεί παρά να εφαρμοστεί ο νόμος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή την επίσκεψη επανέλαβε ότι «η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ και η παροχή άφθονου, ποιοτικού και φθηνού νερού για όλο το λαό είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας, ιδίως των κοινωνικών φορέων, του εργατικού λαϊκού κινήματος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου