ΤΟΠΙΚΑ

Θερμό επεισόδιο στο Επιμελητήριο

θερμό-επεισόδιο-στο-επιμελητήριο-567534

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Στη χθεσινή συνεδρίαση μέλη του διοικητικού συμβουλίου, «μπλέχτηκαν» σε ένα… «κουβάρι» ανθρώπων στο κέντρο της αίθουσας και δεν έλειψαν σπρωξίματα και εκατέρωθεν φραστικές επιθέσεις.

Οι λιγότερο «θερμόαιμοι» κατάφεραν να χωρίσουν τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο. Μετά από αυτό όμως, τα μέλη των παρατάξεων των κ.κ. Απ. Αθανασού και Ευ. Πλαστάρα, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Αφορμή για το θερμό επεισόδιο μεταξύ μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, αποτέλεσε η παραίτηση του κ. Μιχ. Σπανού.

Ο κ. Σπανός είχε υποβάλλει την παραίτησή του από μέλος του Δ.Σ. την προηγούμενη Δευτέρα, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά του Προέδρου του Επιμελητηρίου. Δύο ημέρες αργότερα, μετά από πιέσεις που δέχθηκε, ανακάλεσε την παραίτησή του.

Χθες, προ ημερησίας διάταξης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρ. Μπασδάνη, παρουσίασε γνωμάτευση του νομικού συμβούλου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, βάσει της οποίας ο κ. Σπανός θεωρείται παραιτημένος και αύριο κιόλας θα δρομολογηθεί η κάλυψη της κενής θέσης από τον κ. Δημ. Καλαντζή.

Η κίνηση του Προέδρου, προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς των δύο άλλων παρατάξεων, που δεν περιορίστηκαν σε λεκτικό επίπεδο και χρειάστηκε ώρα μέχρι τα πνεύματα να ηρεμήσουν και η συνεδρίαση να συνεχιστεί έστω και με 11 συμβούλους.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκαν ομόφωνα μετατάξεις προσωπικού για την κάλυψη τριών οργανικών θέσεων, ενώ εγκρίθηκε ποσό ύψους 1.200 ευρώ προκειμένου να γίνει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και να επιστρέψει στην εταιρεία ΙΑΣΩΝ και την πόλη το ακίνητο της πρώην περιφερειακής αγοράς Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου