ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα κολυμβητικής περιόδου χωρίς ναυαγοσώστες

πρεμιέρα-κολυμβητικής-περιόδου-χωρί-564426

Αγονος απέβη ο διαγωνισμός του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, που προχωρά σε διαπραγμάτευση

Χωρίς ναυαγοσώστες στα βάθρα βρήκε τις ακτές του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου η νέα κολυμβητική περίοδος που άρχισε την 1η Ιουνίου.

Ο διαγωνισμός που προκήρυξε ο Δήμος απέβη άγονος και η τεχνική υπηρεσία εισήγαγε εκ νέου στην οικονομική επιτροπή τη μελέτη, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Η μελέτη αφορά στη ναυαγοσωστική κάλυψη πέντε πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου. Πρόκειται για τις παραλίες Αγιος Ιωάννης, Παπά Νερό, Χορευτό, Αγιοι Σαράντα και Μυλοπόταμος. Μάλιστα στις δύο από τις πέντε παραλίες θα τοποθετηθεί διπλό βάθρο ναυαγοσώστη, λόγω της έκτασής τους και συγκεκριμένα στο Παπά Νερό και στο Χορευτό.

«Στόχος των υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας των λουόμενων», αναφέρεται στη μελέτη. Η χρονική διάρκεια μάλιστα κάλυψης των παραλιών είναι έως τις 31 Σεπτεμβρίου και το κόστος ανέρχεται στις 126.133,46 ευρώ.

Η εταιρεία που θα προκύψει ως ανάδοχος με βάση την προσφορά που θα καταθέσει, θα έχει την υποχρέωση διάθεσης ναυαγοσωστών στις πέντε παραλίες, να εφοδιάσει κάθε ναυαγοσώστη με τον απαραίτητο εξοπλισμό, από σωσίβιο και σημαίες μέχρι μηχανοκίνητο εξοπλισμό και φαρμακείο.

Ειδικά για τις παραλίες Χορευτό και Παπά Νερό, στις οποίες θα απαιτηθούν από δύο βάθρα, ο ένας ναυαγοσώστης θα πρέπει να διαθέτει επιπλέον ένα επαγγελματικό θαλάσσιο μοτοποδήλατο, που να φέρει ειδικό φορείο διάσωσης.

Τα βάθρα θα λειτουργούν καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα και τις ώρες από δέκα το πρωί έως έξι το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι στις υποχρεώσεις των ναυαγοσωστών είναι η οριοθέτηση και η σήμανση των παραλιών με τη σημαία κατάλληλου χρώματος ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στη θάλασσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου