ΤΟΠΙΚΑ

Στο φουλ οι μηχανές της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

στο-φουλ-οι-μηχανές-της-δ-δ-ε-μαγνησίας-559897

Για την προετοιμασία των πανελλαδικών

Με φουλ τις μηχανές για τη διοργάνωση των πανελληνίων εξετάσεων δουλεύουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Χθες, ορίστηκε το βαθμολογικό κέντρο των πανελληνίων που θα λειτουργήσει στο συγκρότημα των 7ου και 9ου Γενικών Λυκείων Βόλου. Ορίστηκαν επίσης οι εξεταστικές επιτροπές και θα ακολουθήσει ο ορισμός των επιτηρητών που θα στελεχώσουν τα 19 εξεταστικά κέντρα του νομού: 2ο ΓΕΛ Βόλου, 3ο ΓΕΛ Βόλου, 4ο ΓΕΛ Βόλου, 5ο ΓΕΛ Βόλου, 6ο ΓΕΛ Βόλου, 7ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και τα γενικά λύκεια σε Αγριά, Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Αργαλαστή, Βελεστίνο, Ν. Αγχίαλο, Αλμυρό, Σούρπη, Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Η εξεταζόμενη σχολική ύλη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 7 Μαΐου. Μέχρι στιγμής, στην πορεία της διδακτέας ύλης δεν καταγράφονται υστερήσεις.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα ξεκινήσουν επαναλήψεις έως και τις 18 Μαΐου, οπότε και ξεκινά ο Γολγοθάς των Πανελλαδικών. Οπως είναι γνωστό στους 1.500 ανέρχονται οι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των Λυκείων του νομού, που θα περάσουν από τη γραπτή πανελλήνια διαδικασία διεκδικώντας την εισαγωγή τους στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από αυτούς, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ τελειόφοιτοι και απόφοιτοι ανέρχονται στους 1.483.

Η αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων ανοίγει τη Δευτέρα 18 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους μαθητές των ΓΕΛ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου