ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η κατασκευή του κυκλικού κόμβου στα «Αστέρια» Αγριάς

ξεκίνησε-η-κατασκευή-του-κυκλικού-κόμ-558789

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής κυκλικού κόμβου στα «Αστέρια» Αγριάς, συνολικού προϋπολογισμού 440.000€, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οπως επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη “Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής καθώς θα απαλείψει τα κυκλοφοριακά προβλήματα που παρατηρούνταν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες”.

Επιπλέον, σε δηλώσεις της η κ. Κολυνδρίνη τόνισε: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουμε λύσεις σε καθημερινά και χρόνια προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Με τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στα «Αστέρια» Αγριάς, δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο αίτημα που ταλαιπωρούσε όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους επισκέπτες, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι ένα έργο που ενισχύει την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και την μεταφορά των εμπορευμάτων και θα συμβάλει δραστικά στην απάλειψη των μποτιλιαρισμάτων».

Αναφορικά με το αντικείμενο του έργου προβλέπεται ότι στο σημείο όπου διασταυρώνεται η κίνηση από την παραλιακή από Βόλο προς Αγριά και από το τούνελ της Γορίτσας για όσους επιλέγουν τον περιφερειακό πρόκειται να προχωρήσει η μετατροπή του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου με σηματοδότηση, σε κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου.

Η επιλογή της συγκεκριμένης γεωμετρίας του κόμβου έλαβε υπόψη τα πλεονεκτήματα των κυκλικών κόμβων έναντι των σηματοδοτούμενων που είναι:
– Η αυξημένη ασφάλεια αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των κυκλικών κόμβων, σε σχέση με άλλα είδη κόμβων, εξ’ αιτίας της μικρής ταχύτητας που επιβάλλουν, ενώ παρουσιάζουν λιγότερα συνολικά σημεία εμπλοκής και εξάλειψη εμπλοκής αριστερής στροφής.
– Η δυνατότητα αναστροφής, η οποία έχει εξαιρετική σημασία κατά μήκος των εθνικών και επαρχιακών οδών στη χώρα.
– Ότι δεν απαιτείται φωτεινή σηματοδότηση των ισόπεδων κόμβων (μείωση του χρόνου αναμονής, μείωση του κόστους συντήρησης, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και μείωση της ηχορύπανσης).
– Ότι παρέχεται η δυνατότητα ομαλής μείωσης της ταχύτητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου