ΤΟΠΙΚΑ

Προχωρούν οι εργασίες συντήρησης της εθνικής οδού Βόλου -Λάρισας

προχωρούν-οι-εργασίες-συντήρησης-της-568382

Αυτοψία στις εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα και αφορούν στη βελτίωση της Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου, στο τμήμα του Βόλου, μήκους 4.5 χλμ., προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, πραγματοποίησε την Δευτέρα 1-4-2019 η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη. Έχουν προηγηθεί άλλες δύο εργολαβίες για το συγκεκριμένο έργο, η μία είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ και η άλλη ολοκληρώνεται με χρήματα της Περιφέρειας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο αφορά στην οδική βελτίωση της εισόδου του Βόλου, μετά από το τμήμα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στο 304 ΠΕΒ.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη τόνισε «Πρόκειται για ένα έργο που αφορά στη συντήρηση της εισόδου του Βόλου. Συντηρούμε και αποκαθιστούμε τις βλάβες που υπάρχουν στο οδόστρωμα, αλλάζουμε και αντικαθιστούμε τα στηθαία, αλλάζουμε και συντηρούμε τον φωτισμό με 80 νέους ιστούς φωτισμού. Ταυτόχρονα κάνουμε έργα παροχέτευσης των επιφανειακών νερών με διάνοιξη τάφρων, φτιάχνοντας σχάρες για την εισροή για την εισροή των υδάτων, λύνοντας οριστικά το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή. Προχωρούμε γρήγορα, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε παρατάσεις γιατί είναι ένα έργο σημαντικό, με όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία των οδηγών».

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί σε μήκος 4.5 χλμ. ανακατασκευή των ασφαλτοταπήτων για την εξάλειψη τοπικών φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος και την ανακατασκευή των ασφαλτικών στρώσεων για την αποκατάσταση της ομαλότητας. Αποξήλωση κατεστραμμένων στηθαίων και αντικατάσταση με νέα στηθαία, διαγράμμιση και τοποθέτηση νέων ιστών φωτισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου