ΤΟΠΙΚΑ

Ξέσπασε «πόλεμος» ΓΣΕΕ – Π.Α.ΜΕ

ξέσπασε-πόλεμος-γσεε-π-α-με-851206

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της ΓΣΕΕ, καθώς ο πρόεδρός της, Γιάννης Παναγόπουλος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Π.Α.ΜΕ και της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, κατηγορώντας τους για προσπάθεια ποδηγέτησης του εργατικού κινήματος. Σε υψηλούς τόνους απάντησε εκ μέρους του Π.Α.ΜΕ ο Γ. Πέρρος, για να αποχωρήσει αμέσως μετά. Με αποχώρηση από το διάλογο για το ασφαλιστικό απειλεί και η ΔΑΚΕ.
Αφορμή της σκληρής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΓΣΕΕ και του ΚΚΕ ήταν η απεργία της Πέμπτης, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Π.Α.ΜΕ. Ο Γ. Παναγόπουλος εισηγήθηκε να γίνει εξουσιοδότηση για την κήρυξη της 24ωρης απεργίας για το ασφαλιστικό, καθώς είχε κατηγορήσει το Π.Α.ΜΕ για υποταγή στο ΚΚΕ, καθώς και ότι χρησιμοποιεί ως ψευδεπίγραφο τον τίτλο γενική απεργία.
Χθες ο κ. Παναγόπουλος ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους κατηγορώντας το ΚΚΕ και την Αλέκα Παπαρήγα ότι χρησιμοποιούν “έμμισθους κομματικούς τραμπούκους” για να εμποδίσουν τον κοινωνικό διάλογο για το Ασφαλιστικό.
“Όπως έχετε δικαίωμα να λέτε εσείς ότι είστε αντι-ΠΑΣΟΚ, αντιδεξιοί, έχουν δικαίωμα και κάποιοι άλλοι να λένε ότι είναι αντι-ΚΚΕ. Έχουν δικαίωμα να έχουν διαφορετική άποψη. Και αυτή θα τη λέμε και δεν θα μας εμποδίζετε. Ούτε με τους επαγγελματικούς έμμισθους τραμπούκους που μας εμποδίζουν να κάνουμε το αυτονόητο: να συζητήσουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Ταυτόχρονα, προχώρησε και στη “διάκριση” ΚΚΕ και κομμουνισμού, σημειώνοντας με νόημα ότι δεν είναι μόνο το ΚΚΕ και το Π.Α.ΜΕ κομμουνιστές.
Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του Π.Α.ΜΕ Γ. Πέρρος κάλεσε τους εργαζόμενους “να κόψουν τον ομφάλιο λώρο” που τους συνδέει με τη ΓΣΕΕ και αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.
Να σημειωθεί ότι η Αλέα Παπαρήγα χθες χαρακτήρισε τη Γενική Συνομοσπονδία ως “οργάνωση απεργοσπαστών”.

Διαφωνίες και από τη ΔΑΚΕ
Την πορεία του κοινωνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό αμφισβητεί και η ΔΑΚΕ, η οποία προειδοποιεί ότι εάν ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος δεν αποσύρει από την πρόταση για το Ασφαλιστικό συγκεκριμένες διατάξεις, τότε θα αποχωρήσουν και εκείνοι από το διάλογο.
Το τραπέζι του διαλόγου έχει ήδη εγκαταλείψει -εκτός από το Π.Α.ΜΕ- και η Αυτόνομη Παρέμβαση

Υποκίνηση κατήγγειλε ο Αν. Λοβέρδος
«Το φαινόμενο βίας και αυθαιρεσίας το αντιμετωπίσαμε με επιείκεια σήμερα δεν θα το κάνουμε όμως άλλη φορά.», σχολίασε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την κατάληψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα χθες στο υπουργείο Εργασίας.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη, ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι “υπάρχουν από πίσω συγκεκριμένοι συνδικαλιστές συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που δεν είναι καν Stagiers”.
“Δεν είναι δυνατό να υπάρχει πολιτική καθοδήγηση σε νέα παιδιά και να καταλήγουν σε ωμή βία απέναντι στην οποία απαντάμε με ανθρώπινο τρόπο, καλούμε όμως τους χρήστες της βίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.”, σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, το Π.Α.ΜΕ με ανακοίνωσή του, τονίζει:
“Μια βία υπάρχει: η βία νέοι άνθρωποι να μένουν άνεργοι, να πετιούνται στο δρόμο.
Αυτή είναι η βία του κ. Λοβέρδου και της κυβέρνησής του.

«Νόμος εμάς, νυχτοήμερα και πάντα, ο δρόμος». (Από το Δωδεκάλογο του Γύφτου, του Κωστή Παλαμά).”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου