ΤΟΠΙΚΑ

Στο δρόμο θα βρεθούν …σύντομα 35 εργολαβικές καθαρίστριες του Νοσοκομείου

στο-δρόμο-θα-βρεθούν-σύντομα-35-εργολα-555558

Το φάσμα της ανεργίας θα αντιμετωπίσουν άμεσα οι 35 καθαρίστριες που απασχολούνται στο Νοσοκομείο Βόλου μέσω εργολάβου. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, μετά τον Απρίλιο που λήγει η παράταση που έχει δοθεί στον ανάδοχο εργολάβο, προτίθεται να προχωρήσει σε διαγωνισμό πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας με ατομικές συμβάσεις.

Αντιπροσωπεία των καθαριστριών, που βλέπουν μετά από 15 ολόκληρα χρόνια προϋπηρεσίας ότι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς δουλειά, επεδίωξε και συναντήθηκε με τον κ. Μ. Δραμητινό προκειμένου να ενημερωθεί επίσημα για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς το ζήτημα των ατομικών συμβάσεων έχει ήδη ανοίξει με την προκήρυξη που έγινε για τον τομέα της σίτισης. Ο κ. Δραμητινός, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ίδιες οι καθαρίστριες, τους ενημέρωσε ότι πράγματι η Διοίκηση προσανατολίζεται να κάνει χρήση της νέας νομοθεσίας, που δίνει το δικαίωμα για πρόσκληση ενδιαφέροντος και πρόσληψη προσωπικού με ατομικές συμβάσεις.

Αυτή ωστόσο η διαδικασία φαίνεται ότι θα είναι απαγορευτική για τις ίδιες, καθώς εκ των πραγμάτων θα έχουν απώλεια στη μοριοδότηση εξαιτίας της ανεργίας που θεωρείται το σημαντικότερο κριτήριο στους διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού με ορισμένου χρόνου ατομικές συμβάσεις.

Οι καθαρίστριες για το ίδιο θέμα -θα πρέπει να σημειωθεί- ότι έχουν επίσης ενημερώσει τόσο το Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου όσο και την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, ζητώντας τη στήριξή τους προκειμένου να μη βρεθούν στο δρόμο.

Σημειώνεται επίσης ότι στο νοσοκομείο είχε γίνει διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου εργολάβου στην καθαριότητα, που όμως δεν έχει ακόμη κατοχυρωθεί, καθώς φαίνεται ότι προκρίνεται η λύση των ατομικών συμβάσεων, διότι θα έχει μικρότερο κόστος δαπάνης για το Αχιλλοπούλειο, όπως τονίζεται εκ μέρους της Διοίκησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου