ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος και το Πήλιο στην έκθεση TTR – Romexpoστη Ρουμανία

ο-βόλος-και-το-πήλιο-στην-έκθεση-ttr-romexpoστ-553160

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της περιοχής στην έκθεση TTR – Romexpo που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι από 16 έως 19/2/2017. Η έκθεση είναι η σημαντικότερη έκθεση τουρισμού για την αγορά της Ρουμανίας αλλά και μία από τις βασικότερες εκθέσεις των Βαλκανίων και απευθύνονταν σε επαγγελματίες αλλά κοινό.

Ο προορισμός Volos Pelion, για μια ακόμη φορά συμμετείχε με δικό του περίπτερο, έχοντας έτσι το συγκριτικό πλεονέκτημα της καλύτερης παρουσίασης και εκπροσώπησης της περιοχής σε σχέση με άλλους ελληνικούς προορισμούς.

Το περίπτερο είχε μεγάλη επισκεψιμότητα από τουριστικούς πράκτορες. Το σύνολο των γραφείων αναζητούσαν αναλυτική ενημέρωση για την περιοχή αλλά και συνεργασίες καθώς, όπως μετέφεραν στα μέλη του περιπτέρου, οι πελάτες τους, τους ζητούν όλο και περισσότερο διακοπές στο Βόλο και το Πήλιο για την επόμενη περίοδο, κάτι που επιβεβαίωσε ότι η περιοχή εδραιώνεται σταδιακά ως καλοκαιρινός προορισμός στην αγορά της Ρουμανίας. Περισσότερα από 60 τουριστικά γραφεία ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα χαρακτηριστικά του προορισμού και εφοδιάστηκαν με πληροφοριακό υλικό, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν αρκετά ραντεβού μεταξύ των επαγγελματιών προκειμένου να αναπτυχθούν άμεσα συνεργασίες μεταξύ γραφείων και καταλυμάτων.

Παράλληλα, με τη βοήθεια του Εμπορικού ακολούθου κ. Ιωάννη Μάρκου, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Γ.Γ. της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας (ΑΝΑΤ), με δημοσιογράφους τοπικών ΜΜΕ, αλλά και με εκπροσώπους μεγάλων Τ.Ο. με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών, τον προγραμματισμό επόμενων παρουσιάσεων του προορισμού, την οργάνωση δικτύου προσώπων υποστήριξης της προβολής και τον προγραμματισμό ταξιδιών εξοικείωσης και προώθησης του προορισμού.

Σε επίπεδο υποδοχής κοινού, η επισκεψιμότητα κινήθηκε στα πολύ υψηλά επίπεδα που υποδέχεται η τοπική αποστολή τα τελευταία χρόνια που συμμετέχει στην έκθεση.

Η φετινή συμμετοχή οργανώθηκε και υλοποιήθηκε και πάλι, με πρωτοβουλία των Δήμων Βόλου, Ζαγορας – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου και με την σημαντική συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων που πλαισίωσε την προσπάθεια με το απαραίτητο δυναμικό επαγγελματιών. Η συνεργασία των παραπάνω Δήμων και επαγγελματιών που συνεχίζεται με συνέπεια, εδραιώνει μεθοδικά έναν ενιαίο προορισμό χωρίς χωρικούς περιορισμούς, αλλά με ισχυρή δυναμική που πηγάζει από την ασφάλεια μια ισχυρής πλέον συνεργασίας και μιας σταθερής σχέσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που βασίζεται στον σεβασμό, στην αξιοποίηση όλων τον δυνατών στοιχείων κάθε μέρους και στο κοινό στόχο για εξωστρέφεια και ανάπτυξη.

Την προσπάθεια επιβράβευσαν κατά την επίσκεψή τους ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι, κ Βασίλης Παπαδόπουλος και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι κ. Δημήτρης Χατζηαργυρίου.

Στην αποστολή μετείχε εκ μέρους του Δήμου Βόλου, το Τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, εκ μέρους του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, κ. Σουλδάτος Απόστολος, εκ μέρους του Δήμου Ν. Πηλίου, το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Θωμάς Μαμμάς. Την αποστολή πλαισίωσε ομάδα επαγγελματιών του τουρισμού μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου