ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι πεζόδρομοι στο κέντρο του Βόλου

νέοι-πεζόδρομοι-στο-κέντρο-του-βόλου-795148

Νέες πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης περιλαμβάνει ο εντεκάλογος παρεμβάσεων σε Βόλο και Ν. Ιωνία στο πλαίσιο του προγράμματος αστικών αναπλάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η πρόσκληση για το οποίο άνοιξε την περασμένη Παρασκευή.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι οδοί Ογλ και Γαμβέτα θα μετατραπούν σε πεζόδρομους, με στόχο την αναβάθμιση του κέντρου του Βόλου.

Σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνο Θεοδώρου, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην έδρα της περιφέρειας στη Λάρισα, όπου ο περιφερειάρχης, Κ. Αγοραστός, θα παραδώσει επίσημα την πρόσκληση στους Δήμους Βόλου και Λαρισαίων που εντάσσονται στο πρόγραμμα ύψους 25,9 εκ. ευρώ. Με βάση την πρόσκληση, οι Δήμοι Λαρισαίων και Βόλου καλούνται έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2016 να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Οπως ανέφερε ο κ. Θεοδώρου, ο Δήμος Βόλου είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμος να υποβάλλει τις προτάσεις του για έργα που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Εκτός από τις πεζοδρομήσεις στον κατάλογο των έργων περιλαμβάνεται επίσης η διαμόρφωση της πλατείας στο χώρο του Υγειονομικού και παρεμβάσεις στο ίδιο το κτίριο, προκειμένου να προσομοιάσει με το κτίριο Σπίρερ. Στο υγειονομικό θα φιλοξενηθεί το κέντρο κοινότητας.

Επίσης, συγκαταλέγεται η επισκευή – ενίσχυση του φέροντα οργανισμού και ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, προϋπολογισμού 7.780.000 ευρώ. Από τα σημαντικότερα έργα είναι επίσης η δημιουργία τεσσάρων κυκλικών κόμβων για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος σε τέσσερα σημεία: μπροστά στο Δημαρχείο του Βόλου, στο ύψος του ΟΣΕ, στο ύψος του σταθμού του ΚΤΕΛ, αλλά και στην Αθηνών στη συμβολή της με Λαρίσης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.520.000 ευρώ. Στο έργο θα «κουμπώσει» και σταθμός ενοικίασης ποδηλάτων.

Προβλέπεται επίσης επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, με δαπάνη 600.000 ευρώ. Το έργο δεν προβλέπει απλώς μία χάραξη ποδηλατοδρόμου. Θα γίνουν επεκτάσεις πεζοδρομίων, στην άκρη των οποίων θα οριοθετηθεί σε πλάτος 2,5 μέτρα ο ποδηλατόδρομος. Προς το παρόν περιλαμβάνει έργα σε τέσσερις οδούς που θα κυκλώνουν το κέντρο: από Μεταμορφώσεως, Ρήγα Φεραίου έως Κασσαβέτη και Αργοναυτών σε όλο το μέτωπο της παραλίας. Εξετάζεται δε, η ενεργοποίηση ενός ακόμη κάθετου και ενός οριζόντιου δρόμου, πιθανότατα θα είναι η Γκλαβάνη και η Αλεξάνδρας αντίστοιχα.

Ακόμη, προβλέπεται ανάπλαση της περιοχής του Παλιού Λιμεναρχείου με αναβαθμίσεις κοινοχρήστων χώρων, νέους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και διαμορφωμένα πεζοδρόμια προϋπολογισμού 658.000 ευρώ.

Θα διαμορφωθεί κοινόχρηστος χώρος στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Καισαρείας, θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης στη θέση του κινηματογράφου Νίκη και του καφενείου του Πέτρου, ενώ χώρος πάρκινγκ και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου προβλέπεται και στη Μαιάνδρου. Τέλος, προβλέπονται παρεμβάσεις και στο κτίριο της ΑΝΕΒΟ, ενώ παράλληλα με τα έργα θα αναπτυχθούν και κοινωνικά προγράμματα, όπως σεμινάρια ανέργων, ενίσχυση των ΚΟΙΝΣΕΠ κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου