ΤΟΠΙΚΑ

Απορρόφηση διαθέσιμων του Π.Θ.

απορρόφηση-διαθέσιμων-του-π-θ-550574

Βλέπουν το… τυρί, βλέπουν όμως και τη «φάκα» οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που απέρριψαν πρόταση του Υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου για την απορρόφηση των 17 «διαθέσιμων» μέσω ενδοϊδρυματικής κινητικότητας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Συνάντηση είχε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Π.Θ., προχθές το βράδυ στην Αθήνα, με τον Υπουργό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός φαίνεται να πρότεινε… Σολομώντεια λύση στους διοικητικούς: να συνεχιστεί μεν η διαδικασία της διαθεσιμότητας των 17 διοικητικών υπαλλήλων, αλλά να απορροφηθούν ξανά σε θέσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέσω ενδοϊδρυματικής κινητικότητας.

Σύμφωνα με την πρόταση, διδάκτορες ΙΔΑΧ (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) θα αναβαθμιστούν σε ΕΕΔΙΠ (Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού) και το κενό θέσεων που θα προκύψει στον κλάδο των ΙΔΑΧ θα καλυφθεί από τους διοικητικούς υπαλλήλους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, αφού πρώτα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, φροντίσει στο νέο Οργανισμό που θα συντάξει άμεσα, να «προσαρμόσει» τα προσόντα για τις θέσεις που θα μείνουν κενές στα αντίστοιχα που διαθέτουν οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα!

Προϋπόθεση για τον Υπουργό, σύμφωνα με τους διοικητικούς, είναι να στείλουν τους επικαιροποιημένους φακέλους των υπαλλήλων, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της εξέτασης των αιτήσεων θεραπείας και να καταρτιστεί η τελική λίστα όσων θα βγουν σε διαθεσιμότητα.

Χθες, ο τοπικός σύλλογος πραγματοποίησε νέα πολύωρη συνεδρίαση. Απέρριψε ομόφωνα την πρόταση του Υπουργού. Όπως τονίστηκε η πρόταση δεν κατατέθηκε εγγράφως και αρνήθηκαν να συναινέσουν από τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας έχει δώσει δείγματα γραφής.

Αντιθέτως δήλωσαν ότι σταθερή τους θέση αποτελεί η απόσυρση της ΚΥΑ για τις διαθεσιμότητες και εμφανίζονται σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις.

Μάλιστα το απόγευμα, συμμετείχαν σε νέα τηλεδιάσκεψη με νομικό, πριν επιλέξουν το δικηγόρο που θα αναλάβει για λογαριασμό τους, να προσφύγει δικαστικά εναντίον των διαθεσιμοτήτων.

Οι καθηγητές

Στο μεταξύ, έκτακτη γενική συνέλευση για το μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα συγκαλέσει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του ιδρύματος.

Σε ανακοίνωσή τους, οι καθηγητές ζητούν την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας ως μοναδική πράξη αυτογνωσίας και αυτοκριτικής για τις πράξεις και παραλείψεις του, που έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου και καλούν τις πρυτανικές αρχές να καταγγείλουν το Υπουργείο για τις πρακτικές του.

«Το Υπουργείο συνεχίζει να υπονομεύει τη λειτουργία του δημοσίου Πανεπιστημίου. Με τη στρατηγική της σκληρής αντιπαράθεσης αντιμετωπίζει τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ως αντιδραστικά στοιχεία, υποκινούμενα από σκοτεινά πολιτικά κέντρα. Η αλήθεια είναι ότι ο Υπουργός εμφανίζεται ανίκανος να διαχειριστεί την κρίση που ο ίδιος και οι συνεργάτες του προκάλεσαν», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Π.Θ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου