ΤΟΠΙΚΑ

Η Εξεταστική πυροδοτεί νέα ένταση

η-εξεταστική-πυροδοτεί-νέα-ένταση-851206

Για υποκρισία κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου της ΝΔ.

Αναφερόμενος σε όσα είπε ο κ. Σαμαράς για την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων είπε: «Ξαφνικά ανακάλυψε η ηγεσία της ΝΔ ότι αυτά τα μέτρα τα παίρνουμε καθυστερημένα;» και διερωτήθηκε γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ δεν τα πρότεινε στην προηγούμενη κυβέρνηση, στην οποία και συμμετείχε.
Σχετικά με τις αναφορές του κ. Σαμαρά για «στραγγαλισμό» της οικονομίας, ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στην πτώση κατά 35 θέσεις στην κατάταξη της χώρας σχετικά με τη διεθνή ανταγωνιστικότητα, στα τελευταία πέντε χρόνια.
Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά ζητά την «πραγματική» συναίνεση από τη ΝΔ, να κατανοήσει την κατάσταση της χώρας, για την οποία ευθύνεται η ίδια.
Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πεταλωτής εξαπέλυσε επίθεση στην ΝΔ λέγοντας ότι «από την πρώτη μέρα διαπιστώσαμε την παντελή διάλυση των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους από την κυβέρνηση της ΝΔ», για να προσθέσει ότι πλέον αναδιαρθρώνονται, επαναλειτουργούν και τίθενται στην υπηρεσία του φορολογούμενου πολίτη.
Σχετικά με το δάνειο ύψους 25 δισ. ευρώ που φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ότι επιδιώκει να ζητήσει η κυβέρνηση, με ευρωπαϊκές εγγυήσεις, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι «εμείς δεν ζητάμε χρήματα και μάλιστα δωρεάν από κανέναν».
«Αυτή τη στιγμή ζητάμε πολιτική στήριξη από τους εταίρους μας στην ΕΕ, το στοιχειώδη πολιτικό χρόνο ώστε να αποδώσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης και μένουμε μόνο εκεί» συμπλήρωσε.
Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι «όταν η κυβέρνηση έχει ανάγκη να δανειστεί, δανείζεται» και πως «θα πρέπει όταν δανειζόμαστε, να δανειζόμαστε με περισσή σκέψη και κυρίως να κατευθύνουμε τα χρήματα του δανεισμού σε τέτοιου είδους δραστηριότητες και δράσεις που πραγματικά θα πιάσουν τόπο. Και αυτή είναι η διαφορά μας από τη ΝΔ».
Για τα επιπλέον μέτρα
«Υπάρχει και δική μας έκπληξη όταν διαβάζουμε ή ακούμε στα ΜΜΕ μέτρα που υποτίθεται ότι έχουμε αποφασίσει, όταν δεν έχουν συζητηθεί ποτέ σε επίπεδο κυβέρνησης και όταν δεν υπάρχει καν τέτοια σκέψη» είπε ο κ. Πεταλωτής.
Πρόσθεσε ότι αυτή η κατάσταση μόνο κακό κάνει στη χώρα και πως δεν υπάρχουν διαρροές σε επίπεδο κυβέρνησης.
«Δεν υπάρχει καμία απόφαση. Υπάρχει δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού ότι πρώτα θα αξιολογήσουμε την κατάσταση ως προς την πορεία του ΠΣΑ και τότε θα συζητήσουμε για να δούμε αν θα πάρουμε καινούριες αποφάσεις ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την πορεία υλοποίησής του».
Αυτό απάντησε ερωτηθείς εάν συζητείται το ενδεχόμενο για αύξηση του ΦΠΑ, νέους φόρους στα καύσιμα και περαιτέρω μείωση επιδομάτων.
Απάντηση Π. Παναγιωτόπουλου
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στο Γ. Πεταλωτή, δήλωσε: «Καλό είναι ο πρωθυπουργός, αντί να αναθέτει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιτίθεται εναντίον του προέδρου της ΝΔ, να σπεύσει να υιοθετήσει και να εφαρμόσει τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου η ελληνική οικονομία να βρει το δρόμο της εξόδου από την κρίση. Η στρατηγική της έντασης και της οξύτητας, που φαίνεται να επιλέγει η κυβέρνηση, μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου