ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακό μπλακ – άουτ αύριο στο Βόλο

απεργιακό-μπλακ-άουτ-αύριο-στο-βόλο-851206

Γενικό λουκέτο αύριο στο Βόλο. Βιομηχανικοί εργάτες, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και υπάλληλοι του δημοσίου τομέα, μικρομεσαίοι, μηχανικοί του Δημοσίου, δημοσιογράφοι, δημοτικοί και δικαστικοί υπάλληλοι στέλνουν νέο προειδοποιητικό μήνυμα στην Κυβέρνηση, συμμετέχοντας στην αυριανή γενική πανεργατική απεργία για τα μέτρα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τις νέες αλλαγές που προωθούνται στο Ασφαλιστικό.
Η συμμετοχή στην κινητοποίηση αναμένεται να είναι καθολική. Η συγκέντρωση ΕΚΒ – ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο ΕΚΒ στις 9.30 π.μ.
Η αυριανή απεργία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει βαρόμετρο, καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τα οικονομικά μέτρα, προαναγγέλλοντας μάλιστα και νέο πακέτο ρυθμίσεων μέχρι τις αρχές Μαρτίου.
Στη απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι δημοσιογράφοι, το προσωπικό των δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι δικαστηρίων και δικαστικοί επιμελητές, δάσκαλοι, καθηγητές, καθώς και καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, ναυτικοί και λιμενεργάτες, οδηγοί φορτηγών, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Βόλου, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.
Μετ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις αύριο με τον ΟΣΕ, καθώς οι σιδηροδρομικοί θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και από το Βόλο θα πραγματοποιηθεί ένα κοινωνικό δρομολόγιο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Με ανακοινώσεις τους σωματεία και φορείς καλούν τους πολίτες ανά κλάδο να συμμετέχουν στην αυριανή απεργία.
«Οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούν να πληρώσουν την κρίση που προκάλεσαν οι Κροίσοι» επισημαίνεται στην διακήρυξη του ΕΚΒ. Αρκετά πια. Με την αυριανή απεργία μας λέμε αποφασιστικά “ΟΧΙ” στα ληστρικά μέτρα, που βαθαίνουν αντί να αντιμετωπίζουν την ύφεση, που “ταΐζουν” το θηρίο της ανεργίας, που ροκανίζουν και διαλύουν τα θεμέλια του Κοινωνικού Κράτους, που μετατρέπουν σε σύγχρονους ΣΚΛΑΒΟΥΣ εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και στην πατρίδα μας.
Η ανάπτυξη, η διεύρυνση της απασχόλησης, η μείωση της ανεργίας, είναι η ΜΟΝΗ και ΙΣΧΥΡΗ προϋπόθεση εξόδου από την κρίση, την ανέχεια και την περαιτέρω υποβάθμιση της χώρας μας”.
“Οι γνωστοί κύκλοι των εχόντων και κατεχόντων που πλούτισαν και πλουτίζουν σε βάρος του Δημοσίου, βρήκαν τον ένοχο και την Ιφιγένεια και θέλουν να μας θυσιάσουν για να εξευμενίσουν τις αγορές, να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας, και να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα» υπογραμμίζει από την πλευρά του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας. Προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία ότι για την κρίση φταίνε τα 1300 ευρώ που παίρνουμε κατά μέσο όρο οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι μισθοί και οι συντάξεις μας αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες και δεν φταίνε τα δεκάδες δις της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας» συμπληρώνει η ΑΔΕΔΥ, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί πάγωμα αποδοχών και περικοπές επιδομάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου