ΤΟΠΙΚΑ

Βυθίζεται μέσα στο λιμάνι του Βόλου!

βυθίζεται-μέσα-στο-λιμάνι-του-βόλου-851206

Μισοβυθισμένο είναι από το πρωί της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή των Πευκακίων το μότορσιπ «Ευαγγελίστρια» λόγω εισροής υδάτων στα αμπάρια του.
Τη μεγάλη κλίση που είχε πάρει το μότορσιπ την είδε πρώτος ο φύλακας του υδροπλάνου που σταθμεύει στην περιοχή όπου στεγάζονταν παλαιότερα η Αργώ και αμέσως ειδοποίησε το Λιμεναρχείο του Βόλου, άντρες του οποίου τοποθέτησαν έγκαιρα πλωτά φράγματα, ενώ -όπως έγινε γνωστό- πριν από μερικούς μήνες είχε πραγματοποιηθεί και απάντληση τόσο των καυσίμων του, όσο και των σεντινόνερων που υπήρχαν το πλοίο, με αποτέλεσμα να μην εκφράζονται ιδιαίτεροι φόβοι για πιθανή ρύπανση της πέριξ θαλάσσιας περιοχής.
Το μότορσιπ «Ευαγγελίστρια» συνολικού μήκους σαράντα περίπου μέτρων χρονολογείται από τη δεκαετία του ΄50 και για πολλά χρόνια ήταν πλοίο που μετέφερε χύδην φορτία, κυρίως αδρανή υλικά, στις Βόρειες Σποράδες. Το πλοίο ήταν εγκαταλελειμμένο στην περιοχή των Πευκακίων από το 2003, καθώς οι ιδιοκτήτες είχαν οικονομικά προβλήματα με τις τράπεζες. Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν επισημάνει εδώ και καιρό στο Λιμεναρχείο Βόλου τον κίνδυνο που διαγράφεται για τη βύθιση του πλοίου λόγω της παλαιότητάς του, κάτι που συνέβη τελικά προχθές το πρωί. Την ώρα που άρχισε να βυθίζεται το πλοίο στην περιοχή δεν φυσούσαν ιδιαίτερα ισχυροί δυτικοί άνεμοι, ενώ και ο κυματισμός της θάλασσας λόγω της θέσης ελλιμενισμού του δεν ήταν ιδιαίτερα έντονος.
Πλέον τους άντρες του Λιμεναρχείου Βόλου εκείνο που τους απασχολεί είναι ο φορέας που θα κληθεί να καλύψει το κόστος καθέλκυσης του πλοίου στη στεριά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου