ΤΟΠΙΚΑ

Σε δίκη δύο Ρομά που προσέγγιζαν ηλικιωμένους και τους άρπαζαν χρήματα

σε-δίκη-δύο-ρομά-που-προσέγγιζαν-ηλικι-544003

Εκαναν βόλτες με αυτοκίνητο στην Αθήνα και το Βόλο, έβαζαν στόχο ηλικιωμένους και τους εξαπατούσαν, αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά, επικαλούμενοι πάντοτε δεινή ανάγκη συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων, είτε για ιατρικά θέματα είτε για φορολογικά.

Οι δύο Ρομά, κάτοικοι Αττικής, που συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Αφάλειας Βόλου το 2015 και δικάστηκαν χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε δεύτερο βαθμό, είχαν στο ενεργητικό τους δεκατρείς απάτες. Οι δράστες δρούσαν ανενόχλητοι από τον Ιούλιο του 2014 έως και τον Ιανουάριο του 2015.

Συνολικά είχαν καταφέρει να αποσπάσουν χρηματικό ποσό άνω των 13.000 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους, αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της απάτης κατά συναυτουργία κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένης και σε απόπειρα, και της υπεξαίρεσης.

Ωστόσο, ο ένας εκ των κατηγορουμένων κρίθηκε αθώος, ενώ ο δεύτερος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, ενώ πρωτοδίκως ο ένας κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε τέσσερα έτη φυλάκιση και ο δεύτερος σε δύο έτη.

Για την κατηγορία της υπεξαίρεσης έπαυσε η δίωξη εναντίον τους, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου