ΤΟΠΙΚΑ

Στον Ανακριτή για την απάτη με ταξίδια στο Βόλο

στον-ανακριτή-για-την-απάτη-με-ταξίδια-555706

Στον ανακριτή Βόλου, για απάτη ποσού άνω των 30.000 ευρώ, απολογήθηκαν οι δύο υπεύθυνες τουριστικού πρακτορείου στο Βόλο, που τον Ιούλιο του 2015 βάρεσε κανόνι, αφήνοντας στον αέρα τις εκδρομές τουλάχιστον 20 τουριστών, ανάμεσα στους οποίους και νεόνυμφο ζευγάρι που ετοιμαζόταν να κάνει ταξίδι του μέλιτος.

Οι δύο γυναίκες, η πρώτη ηλικίας 43χρονών, η οποία φέρεται να σχεδίασε την απάτη, και η δεύτερη ηλικίας 34ετών, η οποία φέρεται να επένδυσε ποσό στο πρακτορείο, κλήθηκαν σε απολογίες μετά την άσκηση ποινικών διώξεων με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε αυτεπαγγέλτως η Εισαγγελία Βόλου.

Εναντίον του τουριστικού πρακτορείου είχαν υποβληθεί τρεις μηνύσεις, όμως στην πορεία της προκαταρκτικής εξέτασης αποδείχτηκε ότι οι παθόντες ήταν πολλαπλάσιοι -συγκεκριμένα 25- και το συνολικό ποσό με το οποίο αυτοί εξαπατήθηκαν για τη δήθεν έκδοση εισιτηρίων, είτε για αεροπορικές εκδρομές είτε για ακτοπλοϊκές, έφτασε περίπου στις 34.000 ευρώ.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή, εναντίον της 43χρονης επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές το μήνα, ενώ εναντίον της 34χρονης επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Την υπόθεση είχε εξιχνιάσει τον Οκτώβριο του 2015 η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Οι δύο γυναίκες κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν Βολιώτες και άλλους τουρίστες οι οποίοι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να αποσπούσαν ποσά από 600 έως 3.000 ευρώ για ατομικά ταξίδια, ή ακόμη και γαμήλια.

Με τις απολογίες των δύο γυναικών η κύρια ανάκριση ολοκληρώθηκε και, μετά από πρόταση εισαγγελέα, το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για την παραπομπή τους σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, ή η 34χρονη θα απαλλαχτεί της κακουργηματικής δίωξης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματίσει τότε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, το Μάρτιο του 2015 οι δύο γυναίκες είχαν συστήσει από κοινού ιδιωτική εταιρεία στο Βόλο, με σκοπό την παροχή τουριστικών υπηρεσιών και την εκμετάλλευση τουριστικού πρακτορείου.

Κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Μαΐου έως τέλη Ιουνίου 2015, με το πρόσχημα είτε της έκδοσης αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, είτε της κράτησης δωματίων ξενοδοχείων (τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό), κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 7.800 ευρώ από δώδεκα άτομα, υποσχόμενες ψευδώς ότι θα προβούν στις συμφωνηθείσες κρατήσεις, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου