ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη ο φονιάς της 58χρονης

συνελήφθη-ο-φονιάς-της-58χρονης-851206

Δυόμισι 24ωρα μετά το μακελειό που προκάλεσε σε κατάσταση αμόκ, στην κατοικία της ξενοδόχου εργοδότριάς της, στη Σκιάθο, εντοπίστηκε από αστυνομικούς ο 17χρονος Αφγανός δράστης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ο νεαρός μετανάστης, ο οποίος με μια τσάπα στο χέρι επιτέθηκε με μανία και κινήσεις που έδειχναν μίσος στα μέλη ολόκληρης οικογένειας, τραυματίζοντας θανάσιμα την 58χρονη ξενοδόχο Σταυρούλα Τσούρου, καταφέρνοντας σοβαρά τραύματα στον 63χρονο σύζυγό της και ελαφρά στη μία από τις δύο κόρες του ζευγαριού, 20 ετών, συνελήφθη χθες το μεσημέρι.

Μέσα στο δάσος, σε κρυψώνες στα ορεινά του νησιού, κρυβόταν από τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής ο 17χρονος, ο οποίος σκότωσε την ξενοδόχο εργοδότριά του για μισθούς που του όφειλαν, όπως φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του. Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι η οφειλή για την εργασία του στο ξενοδοχείο είχε φτάσει στις 7.500 ευρώ, από τα οποία έλαβε 900 ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα η ξενοδόχος του ζητούσε διαρκώς να περιμένει.

Ο 17χρονος παραδέχθηκε τις πράξεις του και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι εκείνο που τον εξόργισε και του «γύρισε το μυαλό» ήταν η σκληρή και υποτιμητική για το πρόσωπό του συμπεριφορά της ξενοδόχου.

Ετοίμαζε «απόδραση»
Η σύλληψη του 17χρονου Αφγανού έγινε την ώρα της κηδείας της 58χρονης γυναίκας, παρουσία συγγενών και φίλων.

Καθοριστική στον εντοπισμό του δράστη στάθηκε η συμμετοχή στις έρευνες των δύο σκύλων-ιχνηλατών. Ομάδες αστυνομικών «όργωσαν» τις προηγούμενες ημέρες το νησί της Σκιάθου και βρέθηκαν σε αρκετά ίχνη του Αφγανού, στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Εντοπίστηκε χθες στις 2:50 το μεσημέρι, κρυμμένος στο δάσος και σε περιοχή πολύ κοντά από αποθήκες με φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα στο νησί.

Διένυσε μεγάλη και δύσκολη απόσταση μέχρι να φτάσει σχεδόν στην άλλη άκρη του νησιού και η κατεύθυνση που ακολούθησε φαίνεται ότι δεν ήταν τυχαία. Το σημείο, στο οποίο εντοπίστηκε, εκτιμάται ότι ευελπιστούσε να κρυφτεί σε κάποιο από τα φορτηγά, ώστε να εγκαταλείψει το νησί.

Την ώρα της κηδείας
Το δράστη της ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με πληροφορίες, είδε στην περιοχή Ξάνεμος, βοσκός της περιοχής, ο οποίος ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές. Στη διάρκεια της σύλληψής του ο 17χρονος δεν προέβαλε καμία αντίσταση και παραδόθηκε στους αστυνομικούς που τον περικύκλωσαν, δείχνοντας εξαντλημένος.

Στη διάρκεια της κηδείας αστυνομικοί, μετά τη σύλληψη, μετέβησαν στο νεκροταφείο και ζήτησαν τα κλειδιά του δωματίου στο ξενοδοχείο, όπου εξελίχθηκε το μακελειό. Ο Αφγανός οδηγήθηκε στο χώρο για αναπαράσταση του φονικού. Ακολούθησε η μεταφορά του, συνοδεία ισχυρής δύναμης αστυνομικών, μέχρι τον Κατηγιώργη με πλωτό τύπου παντόφλα και από εκεί οδηγήθηκε οδικώς στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
Σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Αφηνε ίχνη
Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ομάδες αστυνομικών της Α.Δ. Μαγνησίας, του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, καθώς και δύο αστυνομικοί σκύλοι αναζήτησης προσώπων του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου με τους συνοδούς τους αστυνομικούς της Δ.Α.Ε. «όργωναν» το νησί.

Το φονικό όπλο, μία τσάπα, εντοπίστηκε θαμμένο μέσα στο δάσος σε ρίζα δέντρου, ενώ σε γκρεμό ο δράστης είχε πετάξει το μαχαίρι που είχε μαζί του, κινούμενος σε δασική περιοχή και κόβοντας στο πέρασμά του κλαδιά και θάμνους που τον εμπόδιζαν.

Άτομο σκληρό και μαθημένο στις κακουχίες, ικανό να διαβιώσει μόνος του, αφού κατά την παραμονή του τα προηγούμενα χρόνια στο νησί έστηνε παγίδες για λαγούς και μάζευε μανιτάρια, οι αστυνομικές αρχές ήξεραν ότι θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι να τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του. Τελικά δεν χρειάστηκε να συνεχιστεί αυτό το στοίχημα, αφού κατάφεραν να τον εντοπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και το σημαντικότερο πριν εγκαταλείψει το νησί.

Παγωμένοι
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν χθες το μεσημέρι για τελευταία φορά την 58χρονη ξενοδόχο, θύμα της ανθρωποκτονίας. Το κλίμα ήταν παγωμένο και το σοκ δεν είχε περάσει στη σκέψη των όσων συνέβησαν στην κατοικία της οικογένειας.

Στην κηδεία της 58χρονης δεν μπόρεσε να παραστεί ο σύζυγός της, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, την ωμοπλάτη και τα πλευρά, εκτός κινδύνου.

Ο 63χρονος κατάφερε να γλιτώσει από τα λυσσαλέα χτυπήματα με την τσάπα που κρατούσε στο χέρι του ο οργισμένος Αφγανός, στις 2:20 το πρωί της περασμένης Κυριακής, όταν σηκώθηκε από το δωμάτιο στο υπόγειο του ξενοδοχείου «Τέλης» στην Αγία Παρασκευή της Σκιάθου, που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια και κατευθύνθηκε σε κατάσταση αμόκ στο δωμάτιο της εργοδότριάς του, ενώ εκείνη κοιμόταν.

Μετά το μοιραίο για τη ζωή της γυναίκας χτύπημα, ο δράστης κατευθύνθηκε στον κάτω όροφο του ίδιου κτηρίου, όπου κοιμόταν ο σύζυγός της.

Από τις άγριες διαθέσεις του δράστη κατάφερε να σώσει τη ζωή του ο 63χρονος σύζυγος του θύματος, ο οποίος ταυτόχρονα έτρεξε έντρομος στο δωμάτιο. Ο δράστης επιτέθηκε και εναντίον του.

Ακολούθησε πάλη μεταξύ τους και ο 63χρονος έπεσε αιμόφυρτος και σοβαρά τραυματισμένος, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε η 20χρονη κόρη του, στην προσπάθειά της να σώσει τον πατέρα της.

Το μίσος που φέρεται να είχε ο δράστης για την ξενοδόχο εργοδότριά του ήταν τόσο, που δεν σταμάτησε ακόμη και όταν είχε ολοκληρώσει τη μανιακή επίθεσή του κατά της οικογένειας. Εξερχόμενος από το δωμάτιο, στο οποίο είχε αφήσει έναν νεκρό και δύο τραυματίες μέσα σε λίμνη αίματος, προκάλεσε φθορές στο ξενοδοχείο και σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα της οικογένειας και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου