ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες ενημέρωσης γυναικών

πρωτοβουλίες-ενημέρωσης-γυναικών-541397

Στην πεντάμηνη καμπάνια της ΟΓΕ με κεντρικό σύνθημα «Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα» συμμετέχει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας, διοργανώνοντας παράλληλα ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας.

Η εκδήλωση – αφιέρωμα στην Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 7μ.μ. στο Μεταξουργείο σε συνδιοργάνωση με το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών, και περιλαμβάνει ομιλία της προέδρου του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών, Ρίτσας Κωτή, με θέμα «Εργασία – μητρότητα – ελεύθερος χρόνος» και προβολή ταινίας που αναφέρεται στα προβλήματα και τους αγώνες μιας εργαζόμενης γυναίκας.

Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η πρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών, Ρίτσα Κωτή, η αντιπρόεδρος Λίλα Πέτρου και η γραμματέας Δέσποινα Ευαγγελινού.

Όπως υπογραμμίστηκε μεταξύ άλλων, στόχος της πεντάμηνης καμπάνιας είναι «να αναδείξουμε τα τοπικά προβλήματα που υπάρχουν και απασχολούν τις γυναίκες της πόλης μας και να έρθουμε σε επαφή με εργαζόμενες άνεργες, συνταξιούχους, αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενες, μαθήτριες και νέες».

Τα μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών αγωνίζονται για: μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, άδειες κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας, προστασία της εργαζόμενης μητέρας, επίδομα τοκετού 1000 ευρώ για κάθε γέννα, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για τις εργαζόμενες, δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών και υποδομών για τη δημιουργική απασχόληση βρεφών, νηπίων, παιδιών, ελεύθερο χρόνο για μας και τις οικογένειές μας με δωρεάν ποιοτικά προγράμματα και υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού.

Παράλληλα, προγραμματίζουν σειρά δράσεων στο πλαίσιο της Ημέρας της γυναίκας, οι οποίες περιλαμβάνουν ενημερωτικές εξορμήσεις σε χώρους εργασίας, εργοστάσια, στο πανεπιστήμιο, ιδιωτικές κλινικές, εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και ομιλίες σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και μαθητείας.

Οι γυναίκες ενώνουν τη φωνή τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συλλογικής δράσης, με γνώμονα την κοινή θέση ότι «σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες τους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και λιγότερες ώρες εργασίας, ενώ δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο σε δραστηριότητες με βάση τα ενδιαφέροντά τους, για αναψυχή και προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, αλλά και για να συμμετέχουν στην κοινωνική δράση, που αποτελεί στοιχείο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου