ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Την ερχόμενη Δευτέρα η απόφαση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

την-ερχόμενη-δευτέρα-η-απόφαση-για-την-540894

Γιατί η οικογένεια της Καρολάιν θεωρεί «κλειδωμένη» την επιμέλεια – Τα επόμενα βήματα της πολιτικής αγωγής

Με το βλέμμα στραμμένο στην ερχόμενη Δευτέρα, όποτε αναμένεται η Εισαγγελία Ανηλίκων να ανακοινώσει την απόφασή της για τη μικρή Λυδία, την κόρη της άτυχης Καρολάιν που βρήκε τραγικό θάνατο από τον σύζυγό της, βρίσκονται οι παππούδες της μικρούλας, αλλά και όλο το πανελλήνιο.

Η οικογένεια της άτυχης Καρολάιν και η πολιτική αγωγή θεωρούν «κλειδωμένη» την επιμέλεια.

Την ίδια ώρα όμως οι κοινωνικοί λειτουργοί που κατέθεσαν την έκθεσή τους, είχαν να διαχειριστούν μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση, καθώς την επιμέλεια της μικρούλας διεκδικούν δύο οικογένειες. Η οικογένεια της άτυχης Καρολάιν και η οικογένεια του συζυγοκτόνου.

«Είναι μία ιδιάζουσα κατάσταση. Η εισαγγελία θα αποφασίσει για την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού. Πρέπει να υπάρξει ένα δίκτυ ασφαλείας για αυτό το παιδί. Κάποια στιγμή το παιδί θα ζητήσει να μάθει τι έχει γίνει. Θα ζητήσει τους γονείς του. Θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι που θα είναι δίπλα του να μπορούν να δώσουν αυτές τις απαντήσεις και το περιβάλλον να είναι τέτοιο που το παιδί να αισθάνεται ασφάλεια» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Θανάσης Χαρμάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η οικογένεια της 20χρονης έχει πρόκριμα στην επιμέλεια. Επίσης εκτιμά πως το παιδί θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο τόπο αναφοράς. Όπως εξηγεί, με όσα έχουν προηγηθεί, είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί στην ηλικία της Λυδίας να υποβάλλεται κάθε τρεις και λίγο στην ταλαιπωρία των μετακινήσεων και της αλλαγής περιβάλλοντος, από Αλόννησο- Αθήνα και το αντίστροφο.

«Μιλάμε για μία παιδική ψυχή που δεν ξέρουμε τι τραύματα μπορεί να έχει αποκτήσει. Η αποχώρηση από τη μητέρα της σίγουρα της έχει κοστίσει. Για αυτό και έχουμε υποχρέωση να την προστατεύσουμε. Να ξεκινήσει μία νέα ζωή με ασφάλεια, αγάπη και πάνω απ’ όλα ηρεμία», πρόσθεσε ο ίδιος, εκφράζοντας αισιοδοξία για την απόφαση που θα εκδοθεί τη Δευτέρα από την Εισαγγελία Ανηλίκων.

Τα επόμενα βήματα

Η απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων αναμένεται να δρομολογήσει και τα επόμενα βήματα στην πολύκροτη υπόθεση. Η πολιτική αγωγή την ερχόμενη εβδομάδα και αφού κλείσει το κεφάλαιο «επιμέλεια της Λυδίας», αναμένεται να ρίξει το βάρος στο ποινικό κομμάτι της υπόθεσης.

Ο κ. Χαρμάνης έχει στα χέρια του τα βασικά στοιχεία της δικογραφίας και επ’ αυτών αναμένεται να δομήσει τη νομική γραμμή της πολιτικής αγωγής για λογαριασμό της οικογένειας της άτυχης Καρολάιν.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ζητηθεί διεύρυνση της έρευνας και στα οικονομικά του ζευγαριού, την επαγγελματική ενασχόληση του 32χρονου πιλότου και το εύρος των δραστηριοτήτων του. Ο κ. Χαρμάνης εξαρχής είχε δηλώσει ότι θα αναζητηθεί το κίνητρο της δολοφονίας, καθώς η οικογένεια της Καρολάιν φέρεται να εκτιμά ότι η δολοφονία της 20χρονης ήταν προσχεδιασμένη για άλλους λόγους, από εκείνους που προβάλλει ο κατηγορούμενος συζυγοκτόνος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου