ΤΟΠΙΚΑ

Δειγματική Θεία Λειτουργία Α’ Λυκείου του ΓΕΛ Αγριάς για 18η συνεχή χρονιά

δειγματική-θεία-λειτουργία-α-λυκείο-540254

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, τις τρεις πρώτες διδακτικές ώρες, πραγματοποιήθηκε Δειγματική Θεία Λειτουργία της Α’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Αγριάς στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αγριάς.

Τη Δειγματική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο πατήρ Θεόδωρος Παπασακελλαρίου, εξηγώντας απλά και κατανοητά, ερμηνεύοντας τα μέρη της Θείας Λειτουργίας, καθώς και τους συμβολισμούς του κορυφαίου μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Οι μαθητές έδειξαν μεγάλη προσοχή, συμμετείχαν στη Θεία Κοινωνία, είχαν ερωτήσεις, απορίες και έγινε εποικοδομητική συζήτηση. Στο τέλος μοιράστηκε αντίδωρο και άρτος.

Στη συνέχεια μαθητές και συνοδοί καθηγητές επισκέφτηκαν το σπίτι Γαλήνης στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής Επιβατινής, δίπλα στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου όπου ενημερώθηκαν για το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας και τους προσφέρθηκαν εκλεκτά εδέσματα από τις εθελόντριες και τον υπεύθυνο του σπιτιού Γαλήνης πατέρα Βαρνάβα.

Τέλος, μετά από αναμνηστική φωτογραφία, μαθητές και συνοδοί καθηγητές επέστρεψαν στο ΓΕΛ Αγριάς ικανοποιημένοι για αυτή την πολύτιμη εμπειρία και βιωματική προσέγγιση του κορυφαίου μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Αξίζει να τονιστεί ότι το ΓΕΛ Αγριάς πραγματοποιεί Δειγματική Θεία Λειτουργία για 18η συνεχή χρονιά με την πολύτιμη βοήθεια των πατέρων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αγριάς π. Βασιλείου, π. Γεωργίου, π. Βαρνάβα, ιεροψαλτών, νεωκόρας και ιδιαίτερα του π. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, που στηρίζει τη Δειγματική Θεία Λειτουργία του ΓΕΛ Αγριάς για 18η συνεχή χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου