ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμάζονται για… τσίκνισμα στα 4ο ΓΕΛ και 4ο Γυμνάσιο Βόλου

ετοιμάζονται-για-τσίκνισμα-στα-4ο-γελ-572045

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο συγκρότημα των 4ου Γενικού Λυκείου και 4ου Γυμνασίου Βόλου, ενόψει της Τσικνοπέμπτης. Παραδοσιακά το σχολικό συγκρότημα το γιορτάζει… τσικνίζοντας στο προαύλιο, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί γίνονται μια παρέα, τραγουδώντας, χορεύοντας και απολαμβάνοντας ψητά στα κάρβουνα.

Σύμφωνα με το διευθυντή του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Νίκο Ιωαννίδη, το έθιμο ξεκίνησε να τηρείται πριν από τρία χρόνια με πρωτοβουλία του Γυμνασίου. Πέρυσι, το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου έλαβε ενεργό ρόλο και η γιορτή… απογειώθηκε.

Στο σχολικό προαύλιο στήνονται ψησταριές όπου ψήνονται παϊδάκια, λουκάνικα, μπιφτέκια, κοτόπουλο. Σε ρόλο ψήστη οι ίδιοι οι μαθητές που με περισσό κέφι αναλαμβάνουν τις προετοιμασίες του τραπεζιού γύρω από το οποίο κάθονται όλοι μαζί, καθηγητές και μαθητές.

Τη γιορτή πλαισιώνει μουσικό σχήμα του σχολείου με πρωταγωνιστή το μαθητή της γ’ τάξης σήμερα Βασίλη Παππά, δεξιοτέχνη στο κλαρίνο. Φέτος το μουσικό στίγμα αναμένεται να δώσουν και γονείς πρώην μαθητών του σχολείου που έχουν συγκροτήσει το δικό τους μουσικό σχήμα.

Προς το παρόν το σχολείο αναζητά χορηγούς σε τρόφιμα για να… πέσουν στα κάρβουνα και να τιμηθεί το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου