ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία για την ένταξη στη ρύθμιση ~ Ουρές έξω από τον ΟΑΕΕ

αγωνία-για-την-ένταξη-στη-ρύθμιση-ουρέ-540207

Πηγαινοέρχονται οι ασφαλισμένοι για τις αιτήσεις, στην προσπάθειά τους να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους

Το αδιαχώρητο επικράτησε και χθες στον ΟΑΕΕ στο Βόλο για τη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών καθώς ενόψει της λήξης της προθεσμίας που είχε δοθεί μέχρι σήμερα, 30 Απριλίου (τελικά δόθηκε παράταση μέχρι 2 Ιουνίου) η αγωνία των ασφαλισμένων που όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν το πρώτο δίμηνο του 2015 και τη δόση κορυφώθηκε για το διακανονισμό των οφειλών τους.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Φωτό: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Νωρίς το πρωί έξω από τα γραφεία των υπαλλήλων σχηματίζονταν ουρές με αρκετούς ασφαλισμένους να αποχωρούν τελικά από τον ΟΑΕΕ με την ενημέρωση για την παράταση ισχύος της ρύθμισης εμφανώς ανακουφισμένοι. Το ποσό που πρέπει να εξασφαλίσουν για την ένταξη δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, καθώς η οικονομική κατάσταση είναι δεινή.

Ωστόσο, δεκάδες άλλοι περίμεναν καρτερικά στη σειρά τους να εξυπηρετηθούν καθώς κατάφεραν με μεγάλο αγώνα να πληρούν τις προϋποθέσεις. Η εξυπηρέτηση ήταν συνεχής μέχρι αργά το μεσημέρι καθώς η προσέλευση συνεχιζόταν.

Οι πολίτες έσπευδαν στον ΟΑΕΕ να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Κάποιοι το κατάφεραν και προχώρησαν στην υποβολή της αίτησης γνωρίζοντας ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να είναι συνεπείς στις δόσεις όσο δυσβάσταχτες κι αν είναι πάση θυσία. Αλλοι, αποχώρησαν αναμένοντας την απάντηση για την αίτησή τους ή επωφελήθηκαν την παράταση.

Ασφαλισμένος, που δεν θέλησε να δηλώσει το όνομά του, είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δύσκολα θα μπει στη ρύθμιση και γι’ αυτό εξήγησε ότι αναγκαστικά θα πάρει παράταση.

Πάντως, δεν έλειψαν και τεχνικά προβλήματα. Λόγω του ότι ο ΟΑΕΕ και οι συναρμόδιοι φορείς για την εκτέλεση των ρυθμίσεων δεν είναι οργανωμένοι με μηχανογράφηση, υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις όπως η προκείμενη που αν και μπήκε στη ρύθμιση και κατέβαλε τα χρήματα αρχές Μαρτίου δεν είδε να αφαιρείται η καταβολή από το οφειλόμενο ποσό και έσπευσε να ενημερωθεί για το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου