ΤΟΠΙΚΑ

Ανάλυση DNA των υπόπτων για απαντήσεις

ανάλυση-dna-των-υπόπτων-για-απαντήσεις-851206

Την έκδοση ειδικής διάταξης από τις δικαστικές αρχές για την υποχρεωτική λήψη δείγματος γενετικού υλικού των κατηγορουμένων για τον Επαναστατικό Αγώνα, αναμένουν τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., για να προχωρήσουν στις αναλύσεις DNA.
Οι έξι κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί να δώσουν γενετικό υλικό, με αποτέλεσμα να έχει μπλοκάρει η διαδικασία σύγκρισης με τα δείγματα DNA που έχουν ληφθεί από τους χώρους των επιθέσεων του Επαναστατικού Αγώνα και από διαμερίσματα και γιάφκες της οργάνωσης.
Εξάλλου, εξέταση θα γίνει και για τον εκτοξευτήρα ρουκετών RPG7, αν και όπως έλεγαν αστυνομικοί πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, καθώς θεωρείται βέβαιο πως είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση με ρουκέτα εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2007.
Προκειμένου να μην χρησιμοποιηθεί κάποια από τις ρουκέτες – ευρήματα, η αστυνομία αναμένει την έλευση μιας ίδιου τύπου ρουκέτας από το εξωτερικό για την διενέργεια της βαλλιστικής στο RPG7.
Όσον αφορά στις έρευνες, συνεχίζονται στην κατεύθυνση του εντοπισμού και άλλων χώρων που η οργάνωση χρησιμοποιούσε ως βοηθητικούς για την αποθήκευση οπλισμού και εκρηκτικών, καθώς από τη βαλλιστική εξέταση που έγινε στα δυο καλάσνικοφ από τη γιάφκα της Κυψέλης δεν εντοπίστηκε αυτό που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα για δοκιμαστικές βολές στον Υμηττό.
«Καθαρά» τα τρία πιστόλια
Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες τα τρία πιστόλια που βρέθηκαν στην γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην οδό Αιγίνης 8 στην Κυψέλη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης. Πρόκειται για ένα πιστόλι Browning και δύο πιστόλια τύπου Zastava.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως τα πιστόλια τα είχαν μαζί τους τα μέλη της οργάνωσης που έπαιρναν μέρος στις επιθέσεις προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν εάν έρχονταν πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς, όπως είχε γίνει λίγο πριν την έκρηξη σε υποκατάστημα της Eurobank στην Αργυρούπολη.
Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν επίσης το ενδεχόμενο κάποια από τα όπλα να έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένοπλες ληστείες, ή να ήταν στην κατοχή του συνεργού του Λάμπρου Φούντα, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει μετά τη συμπλοκή της Δάφνης.

Σύλληψη
Συνελήφθη σε κεντρικό σημείο της Αθήνας και ώρα 19:00, από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής (Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας), μια 19χρονη ελληνίδα, βάσει εντάλματος σύλληψης, κατηγορούμενη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου