ΤΟΠΙΚΑ

ΚΝΕ Μαγνησίας: Τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ ενάντια στη χρήση των ναρκωτικών

κνε-μαγνησίας-τουρνουά-μπάσκετ-και-βό-539217

Τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ διοργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Μαγνησίας της ΚΝΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί το μέλος της Τομεακής Οργάνωσης Μαγνησίας της ΚΝΕ, Γεωργία Χατζημπαλάση, ενημέρωσε ότι το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη στις 19:00 στο δημοτικό αθλητικό πάρκο στο Καραγάτς.

«Η πολιτική και το σύστημα μας θέλει σκλάβους του 21ου αιώνα, με «θολωμένο» το μυαλό και το κεφάλι μας σκυφτό σε όσα εμπόδια συναντάμε στη ζωή μας μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Μπροστά στη δίψα του καπιταλιστικού συστήματος για κέρδη, που ζητάει από τη νέα γενιά να δουλεύει απλήρωτα ήλιο με ήλιο, δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά στον κάθε νέο: Ή θα ζει ως σκιά της ζωής του ή θα επιλέξει το δρόμο του αγώνα, την πραγματική ζωή, με καθαρό μυαλό και αντιστάσεις!», σημείωσε.

Η ίδια εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ. «Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών συνοδεύεται από την ψήφιση -με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ)- του νόμου για την παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση προϊόντων «φαρμακευτικής» κάνναβης αδιαφορώντας ακόμη και για τα όρια περιεκτικότητας που καθιστούν την κάνναβη ναρκωτικό.

«Ο νόμος ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τη συνολική απελευθέρωση της χρήσης και διάθεσης ουσιών. Επιστρατεύουν μια σειρά αντιεπιστημονικές θεωρίες που παρουσιάζουν την κάνναβη ως ένα «παρεξηγημένο φυτό», σημείωσε.

Παράλληλα τόνισε ότι επιδιώκεται ολόπλευρο χτύπημα στα «στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης όπως το ΚΕΘΕΑ, που, όπως είπε, αντιμετωπίζουν τη χρήση και την εξάρτηση ως ένα βαθιά κοινωνικό φαινόμενο κόντρα στην κυρίαρχη γραμμή διαχείρισης και διαιώνισης του προβλήματος της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων που θεωρούν το χρήστη «άρρωστο» και την τοξικοεξάρτηση «ατομικό δικαίωμα» και «ελεύθερη επιλογή».

Στη συνέχεια το μέλος της Γραμματείας του Συμβουλίου ΑΕΙ της ΚΝΕ, Δημήτρης Νόκας, κάλεσε όλους τους μαθητές και τους φοιτητές να «συμμετέχουν στο τουρνουά αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο το σύστημα να προβάλει τη χρήση ναρκωτικών σαν κάτι προοδευτικό».

«Διεκδικούμε μία ζωή ολόκληρη και όχι μία ζωή με δόσεις όπως παλεύαμε και για τα δικαίωμά τα μας στο Πανεπιστήμιο το προηγούμενο διάστημα. Η δραστηριότητά μας θέλουμε να κορυφωθεί με το 31ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο που διοργανώνουμε στις 9,10 και 11 Ιουλίου στη Μυτιλήνη με τη κομμουνιστική νεολαία της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου