ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στα σχολεία ζητεί η ΚΝΕ Μαγνησίας

μέτρα-προστασίας-από-τον-κορονοϊό-στα-681784

Τη λήψη μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό στα σχολεία ζητεί το Τοπικό Συμβούλιο Μαγνησίας της ΚΝΕ, λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία της Μαγνησίας αποδεικνύουν περίτρανα τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, της περιφέρειας και του Δήμου που δεν έχουν πάρει απολύτως κανένα μέτρο προστασίας της υγείας των μαθητών και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους.

Εδώ και 1 μήνα που άνοιξαν τα σχολεία ξανά, βρισκόμαστε μπροστά στο καθημερινό ανοιγοκλείσιμο τμημάτων και σχολείων ολόκληρων λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι τα σχολεία είναι αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία. Αποδείχθηκε άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την ασφάλεια και την υγεία μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών. Πως αλλιώς μπορούμε να εξηγήσουμε το γεγονός ότι αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών για 15 μαθητές/τάξη, το μόνο που κάνει είναι να δίνει οδηγίες για ανοιχτά παράθυρα για να αερίζονται οι τάξεις διατηρώντας τον αριθμό των μαθητών σταθερά πάνω από 22 χωρίς να εξασφαλίζεται επιπλέον προσωπικό καθαριότητας και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, σε συνδυασμό με την εκρηκτική κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στα σημερινά αποτελέσματα που βάζουν τη ζωή των μαθητών και των οικογενειών τους σε κίνδυνο.

Η κυβέρνηση είναι η μόνη που δεν έχει αναλάβει τη δική της ευθύνη για αυτήν την εξοργιστική κατάσταση!

Αλήθεια όλοι αυτοί που το προηγούμενο διάστημα συκοφαντούσαν τους μαθητές και το μόνο που έκαναν ήταν να διαδίδουν πως τάχα οι μαθητές κλείνουν τα σχολεία για να χάσουν μάθημα, τι έχουν να πουν τώρα που ήδη έχουν κλείσει όλα τα Λύκεια του Νομού αλλά και γυμνάσια όπως το Μουσικό, το 9ο, το 8ο και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό… Τώρα δεν τους ”πήρε ο πόνος” για τις χαμένες διδακτικές ώρες;

Όλοι αυτοί που κατηγορούσαν τους μαθητές για ανέφικτα αιτήματα και τους προέτρεπαν να πορευτούν ”με όσα έχουν” μήπως τώρα είναι σε θέση να καταλάβουν το πόσο επικίνδυνες για εκπαιδευτικούς και μαθητές είναι οι τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία;

Η απάντηση είναι απλή! Τα σχολεία κλείνουν εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης που επιλέγει ακόμα και τώρα να τα αφήνει ανοχύρωτα, στο έλεος της πανδημίας! Τα σχολεία κλείνουν εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης που θεωρεί κόστος τις ανάγκες των μαθητών και της νεολαίας! Τα σχολεία κλείνουν εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης που επιλέγει να δίνει δισεκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους και σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς την ίδια ώρα που οι ελλείψεις στα σχολεία είναι τεράστιες!

Αν επιβεβαιώνεται κάτι, αυτό είναι ότι τα αιτήματα των μαθητών ήταν και παραμένουν αναγκαία για την επιβίωση τους! Πλέον το δίκαιο του αγώνα τους έχει κριθεί και στην πράξη! Είναι επιτακτικά τα αιτήματα για 15 μαθητές ανά τάξη, για προσλήψεις καθαριστριών, για προσλήψεις καθηγητών!

Καλούμε τους μαθητές του Βόλου συντονισμένα μέσα από τα μαθητικά τους συμβούλια, τα 5μελή και τα 15μελή τους, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους να αγωνιστούν για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, να παγώσουν όλες οι αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που πέρασε η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία, να ικανοποιηθούν όλα τα ΔΙΚΑΙΑ αιτήματα των μαθητών. Μπροστά στις 10 Μάρτη που συμπληρώνεται 1 χρόνος με κλειστά πανεπιστήμια και 1 χρόνος που τα σχολεία ανοιγοκλείνουν, καλούμε τον κάθε μαθητή, εκπαιδευτικό, γονιό να παλέψουν για όλα τα παραπάνω!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου