ΤΟΠΙΚΑ

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση η ΒΙΟΣΩΛ

ούτε-φωνή-ούτε-ακρόαση-η-βιοσωλ-851206

Aκολουθώντας την πεπατημένη των τελευταίων  μηνών, η ΒΙΟΣΩΛ δεν έδωσε το παρών στη χθεσινή τριμερή που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας.  Για μία  ακόμη φορά απολυμένοι, ΕΚΒ και πρωτοβάθμιο σωματείο  μαζί με τους δικηγόρους έμειναν  να τα λένε μεταξύ τους. Για πρώτη φορά μάλιστα η εταιρία δεν κατέθεσε καν αίτημα αναβολής της συνάντησης, γεγονός που αποδεικνύει επίσης ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις απολύσεις.

Όπως αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά  και στο Δελτίο Εργατικής Αναφοράς της Επιθεώρησης Εργασίας, η πρόσκληση για τη συζήτηση της διαφοράς είχε επιδοθεί στην επιχείρηση (κ. Γώγο) από τον ίδιο τον πρόεδρο του Σωματείου, Αν. Στεργίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Στεργίου, οι δύο από τους τελευταίους τέσσερις απολυθέντες είχαν απολυθεί και πάλι στις 30 Νοεμβρίου του 2008 και δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, που έκρινε τις καταγγελίες της σύμβασης άκυρες. Μάλιστα τότε η εργοδοσία είχε δεσμευτεί για την επαναπρόσληψή τους τουλάχιστον μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2010, όταν  εκδικάζεται εκ νέου η υπόθεσή τους στο Εφετείο. Όμως παρ’ όλα αυτά η εταιρία τούς απέλυσε και πάλι στις 6 Μαΐου του 2010 και οι καταγγελίες των δύο συμβάσεων κρίνονται από τους εργαζόμενους άκυρες, παράνομες και καταχρηστικές για τους ίδιους λόγους. Οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Βόλου συμφωνούν με τις θέσεις των δύο απολυθέντων και κρίνουν «απαράδεκτη την απουσία της εταιρίας από την τριμερή, καταγγέλλοντας την συμπεριφορά της.
Μετά και τη χθεσινή μέρα στους κόλπους των εργαζομένων επικρατεί κατήφεια και πλήρης απογοήτευση.
Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η εταιρία δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Είναι ενδεικτικό δε ότι στις πρόσφατες απολύσεις περιλαμβάνονται και δύο συνδικαλιστές που αρχικά είχαν απολυθεί, προσέφυγαν στα δικαστήρια, δικαιώθηκαν, επαναπροσλήφθηκαν, για να απολυθούν ξανά πριν από λίγες ημέρες.

Ο κ. Στεργίου ανέφερε πως η εταιρία, μην καθορίζοντας ανοιχτά τη στάση της τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για την προοπτική της επιχείρησης, δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στους εργαζομένους, οι οποίοι δεν μπορούν να προσανατολιστούν σε άλλες κατευθύνσεις.

Τουλάχιστον ας έδειχνε τις προθέσεις της ευθύς εξ αρχής, όταν παρουσιάστηκαν τα προβλήματα, πρόσθεσε, ενώ έκανε γνωστό πως από τους 33 εργαζομένους που έχουν απολυθεί από τη ΒΙΟΣΩΛ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μόνον δύο-τρεις έχουν μπορέσει να βρουν δουλειά και οι υπόλοιποι παίρνουν ταμείο ανεργίας, στους περισσότερους από τους οποίους φθάνει στη λήξη του.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου