ΤΟΠΙΚΑ

Η ακρίβεια τιμών φέρνει κόσμο στις λαϊκές του Βόλου

η-ακρίβεια-τιμών-φέρνει-κόσμο-στις-λαϊ-851206

Στροφή στις παραδοσιακές αγορές φαίνεται ότι κάνουν οι Βολιώτες, οι οποίοι πλέον προτιμούν τη λαϊκή αγορά για να αγοράσουν φρούτα και λαχανικά, μιας και οι τιμές είναι μειωμένες. Τη λύση όμως της λαϊκής επιλέγουν όλο και περισσότεροι καταναλωτές για την ένδυση και υπόδηση, καθώς οι τιμές είναι δελεαστικές.

Εντυπωσιασμένοι ήταν όσοι Βολιώτες επισκέφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες τους πάγκους των λαϊκών αγορών κι αυτό γιατί οι τιμές των προϊόντων ήταν μειωμένες σε σχέση με τον προηγούμενο καιρό.
Ειδικότερα τα κολοκυθάκια κόστιζαν ένα ευρώ το κιλό, τα φασολάκια 3 ευρώ, επειδή είναι η πρώτη παραγωγή, οι φράουλες στοίχιζαν 1 ευρώ το μισό κιλό, τα πορτοκάλια από 0,60 έως 0,80 ευρώ, το ίδιο και οι πατάτες.
Επιπλέον οι ντομάτες από τη Μαγνησία άγγιζαν το 1.80 ευρώ, ενώ οι ντομάτες Κρήτης από 1.10 έως και 1.20 ευρώ, ενώ ο άνηθος και ο μαϊντανός κόστιζαν 0,50 ευρώ.
Σύμφωνα με τους καταναλωτές οι τιμές ήταν πολύ λογικές και μάλιστα ορισμένοι χαρακτήρισαν τα προϊόντα φθηνά. «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι έχουμε οικονομική κρίση και πως δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα απαραίτητα» σχολίασε η κ. Άννα Καραγιάννη, η οποία είναι νοικοκυρά και ψωνίζει από τη λαϊκή.
Η ίδια επεσήμανε πως πλέον οι νοικοκυρές προσπαθούν να βρουν φθηνά αλλά ποιοτικά προϊόντα και η λαϊκή είναι το κατάλληλο μέρος, γιατί αφενός μεν υπάρχει ποικιλία και πληθώρα προϊόντων και τιμών, αφετέρου οι περισσότεροι είναι παραγωγοί και τα φρούτα και λαχανικά που πωλούν είναι χωρίς πρόσθετα.
Εκτός όμως από τη λαϊκή με τα φρούτα και τα λαχανικά, πολλοί είναι εκείνοι που ψωνίζουν τα ρούχα και τα παπούτσια τους από τη λαϊκή ρούχων.
Με 5 ευρώ μπορεί να αγοράσει κανείς γυναικείες μπαλαρίνες, μοκασίνια, μπλουζάκια και παντελόνια, ενώ με 10 ευρώ μπορεί να αγοράσει κανείς ανδρικό σακάκι με φόδρα, παντελόνι λινό, αλλά και ανδρικά μοκασίνια.
Οι καταναλωτές σχολίαζαν ότι με τις μειώσεις τιμών και συντάξεων η καλύτερη λύση για τις αγορές τους είναι η λαϊκή, καθώς πολλά ρούχα είναι μέχρι και 75% φθηνότερα από τα καταστήματα.
«Δεν γυρίζουμε την πλάτη στα καταστήματα της πόλης, αλλά ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες τα φθηνά ρούχα που βρίσκουμε στη λαϊκή είναι ό,τι πρέπει. Οι μαγαζάτορες όμως θα πρέπει να καταλάβουν τη δύσκολη θέση που βρισκόμαστε όλοι και να μειώσουν κι εκείνοι τις τιμές» συμπλήρωσε η κ. Άννα, η οποία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα επισκέπτεται τη λαϊκή της γειτονιάς της για τις αγορές της εβδομάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου