ΤΟΠΙΚΑ

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων

στο-πνεύμα-των-χριστουγέννων-535151

Το πνεύμα των Χριστουγέννων στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έφεραν χθες το πρωί, οι λιλιπούτειοι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Συνοδευόμενοι από τη νηπιαγωγό τους και γονείς, επισκέφθηκαν το πρωί τα γραφεία, τραγούδησαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, έπαιξαν γιορτινούς σκοπούς με τα τρίγωνα, χάρισαν στη Διευθύντρια Θεοδώρα Μητσιάνη, μία κάρτα χειροποίητη και γλυκά.

Τα χαρούμενα τραγούδια των παιδιών έσπευσαν να ακούσουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προσφέροντας γλυκά και μπαλόνια στους μαθητές.

Ηταν μια ευχάριστη νότα, που έβγαλε από τους ρυθμούς της καθημερινότητας τα στελέχη διοίκησης της εκπαίδευσης, που δίνουν τον αγώνα για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Σχολείο του Αη Βασίλη

Ξεχωριστές όμως εορταστικές εκδηλώσεις, στέλνοντας μηνύματα χαράς ενόψει των Χριστουγέννων, πραγματοποιούν και άλλα σχολεία της περιοχής.

Το σχολείο του Αη Βασίλη, που λειτουργεί στο συγκρότημα των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, άνοιξε τις πύλες του την Κυριακή για την υποδοχή των μαθητών.

Οι μικροί φίλοι, που επισκέπτονται το σχολικό συγκρότημα ζουν στιγμές ξεγνοιασιάς, παίζοντας παιχνίδια με τον Άγιο Βασίλη και το Χιονάνθρωπο, μεταμορφώνονται σε ήρωες των Χριστουγέννων ζωγραφίζοντας το πρόσωπό τους με τη βοήθεια ειδικού, έχουν τη δυνατότητα ακρόασης παραμυθιών, μπορούν να κάνουν πρωτότυπες κατασκευές με μπαλόνια, να φωτογραφίζονται με τον Αη Βασίλη. Στο χώρο υπάρχει bazaar Βιβλίου και δημιουργίες μαθητών της Στ’ τάξης. Η βραβευμένη χορωδία των δύο σχολείων, υπό την καθοδήγηση της κ. Ντ. Φωτοπούλου με γνωστές μελωδίες δημιουργεί χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται στο χώρο των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου και είναι δυνατή η επίσκεψη και από άλλα σχολεία, στη διάρκεια πρωινής λειτουργίας μετά από συνεννόηση μέχρι και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου. Οι όποιες προσφορές σε τρόφιμα και έσοδα από το bazaar, προορίζονται για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου, αναδεικνύοντας την ανάγκη της αλληλεγγύης και της συστράτευσης, ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην στερηθεί των αναγκαίων ειδών τις εορταστικές μέρες.

Χριστουγεννιάτικο bazaar

Στο γιορτινό πνεύμα και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Ήδη από την περασμένη Τετάρτη, στο σχολείο λειτουργεί χριστουγεννιάτικο bazaar.

Το bazaar στήθηκε επ’ ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας για το Παιδί, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Δεκεμβρίου και ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Τα έσοδα από τα δώρα αγάπης που θα σπεύσουν να αγοράσουν οι επισκέπτες της έκθεσης, θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το χριστουγεννιάτικο bazaar θα είναι ανοιχτό αύριο, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου