ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση στον «Εσταυρωμένο»

διάκριση-στον-εσταυρωμένο-535078

Τιμητική πλακέτα απένειμε ο Διευθυντής του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου κ. Βασίλειος Αποστολάκης, στον π. Θεόδωρο Μπατάκα, πρόεδρο του Δ.Σ. του «Εσταυρωμένου», εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη μεγάλη προσφορά του Συλλόγου στο χώρο των φυλακών.

Η παραπάνω έκφραση τιμής πλαισίωσε τη συγκινητική εκδήλωση του Συλλόγου Συμπαραστάσεων Κρατουμένων «Εσταυρωμένος», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως. Η παραπάνω εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο με αφορμή την «Ημέρα του Φυλακισμένου» και στόχο την παρηγορία και ενίσχυση των Κρατουμένων, την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα προβλήματα στους χώρους κράτησης, την καταπολέμηση του ρατσισμού, τη γνωστοποίηση των σκοπών και δράσεων του Συλλόγου. Παράλληλα, αποβλέπει στην οικονομική ενίσχυση του έργου διακονίας που επιτελείται εντός και εκτός των φυλακών, και προέρχεται αποκλειστικά από ιδίους πόρους.

Για φέτος την εκδήλωση οργάνωσαν από κοινού το Μουσικό Σχολείο και το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Το Μουσικό Σχολείο άνοιξε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και υπεύθυνο μαέστρο τον κ. Βασίλειο Αγροκώστα, Καθηγητή μουσικής και Μουσικολόγο. Το 2ο Λύκειο παρουσίασε, στη συνέχεια, δραματοποιημένο ένα θεατρικό έργο, που έγραψαν κρατούμενοι ανήλικοι μαθητές του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου (παλιά δικαστική φυλακή Βόλου), με τίτλο: «Μία ζωή σε έξι πράξεις», υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Αποστολίας Κοτζαγιώτου. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Σπύρος Μαβίδης. Την εκδήλωση έκλεισαν τσιγγάνοι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου της Ν. Ιωνίας με ποιήματα και τραγούδι. Τους συνόδευσαν ο Διευθυντής Αναστάσιος Γούκος και ο δάσκαλός τους Νικόλαος Καλυβάς. Ήταν η δική τους συμβολή στην καταπολέμηση του ρατσισμού. Την εκδήλωση έκλεισε με θερμά λόγια ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου. Το κοινό συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης και υποσχέθηκε να παρακολουθεί και να στηρίζει όλες τις δράσεις του και στο μέλλον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου