ΤΟΠΙΚΑ

Με 250 κάδους απορριμμάτων ενισχύονται οι γειτονιές του Βόλου

με-250-κάδους-απορριμμάτων-ενισχύονται-ο-534111

Διακόσιους πενήντα νέους κάδους απορριμμάτων προμηθεύεται ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να αντικαταστήσει παλιούς και φθαρμένους, αλλά και να ενισχύσει τις γειτονιές της πόλης.

Η ενίσχυση της γειτονιάς τους με νέους κάδους απορριμμάτων, είναι το πιο συχνό αίτημα που καταθέτουν δημότες μέσω της υπηρεσίας Novoville στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου.

Οι ανάγκες όμως δεν περιορίζονται μόνο στις γειτονιές, που είναι πυκνοκατοικημένες και έχουν ανάγκη για επιπλέον κάδους, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες.

Στους δρόμους της πόλης, με εξαίρεση το κέντρο, όπου είναι σχετικά πιο… καινούριοι, υπάρχουν κάδοι ηλικίας ακόμη και 23 ετών. Η ηλικία και μόνο προσδίδει την κατάστασή τους: δεν είναι μόνο η «μάκα» που έχουν οι κάδοι, όσο συχνά κι αν πλένονται. Οι περισσότεροι παρουσιάζουν φθορές, δεν έχουν καπάκια ή τα καπάκια τους είναι χαλασμένα και ο μοναδικός τεχνίτης που υπάρχει συνεχώς κάνει επισκευές. Αλλοι έχουν τρυπήσει και για να συνεχίσουν να βρίσκονται στους δρόμους έχουν «μπαλώματα».

«Μάστιγα» συνιστά και η ολοσχερής καταστροφή των κάδων απορριμμάτων, από φωτιές που εκδηλώνονται, όταν πολίτες, ιδίως τη χειμερινή περίοδο, εναποθέτουν σε αυτούς σακούλες με στάχτη από τα τζάκια, που πολλές φορές «κρατάνε» φωτιά. Αποτέλεσμα, οι κάδοι να τυλίγονται στις φλόγες και να απαιτείται «μετακόμιση» κάδου από άλλη γειτονιά για να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής, στην οποία ο κάδος καταστράφηκε.

Στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου, πρόκειται να ανάψει πράσινο φως για την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και την κατάρτιση των όρων διακήρυξης για την διενέργεια συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την«Προμήθεια κάδων μηχανικής αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Βόλου έτους 2017».

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 58.900 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και ο διαγωνισμός αφορά στην προμήθεια 250 κάδων απορριμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου