ΤΟΠΙΚΑ

Συμβιβαστική λύση για το «Ξενία»

συμβιβαστική-λύση-για-το-ξενία-533550

Λύση σε μία μακροχρόνια διαφορά ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και τον εκμισθωτή του ΞΕΝΙΑ Βόλου, έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο καιρό το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου.

Οι δύο πλευρές υποχρεώθηκαν να λύσουν μέσω της δικαστικής οδού τις διαφορές τους, όσον αφορά το ετήσιο μίσθωμα που καταβάλει κάθε χρόνο στο Δήμο η DOMOTEL XENIA Βόλου για την εκμίσθωση του ομώνυμου ξενοδοχειακού συγκροτήματος που εκμεταλλεύεται τα τελευταία χρόνια ο επιχειρηματίας κ. Απ. Αλεξόπουλος.

Η DOMOTEL τα τελευταία χρόνια είχε εκφράσει ενστάσεις όσον αφορά το υπέρογκο του μισθώματος που κατέβαλε τα πρώτα χρόνια της μισθωτικής σχέσης των δύο μερών και το οποίο ανέρχονταν σε 440.000 ευρώ το χρόνο.

Η εταιρεία υποστήριζε ότι η σύμβασή της με το Δήμο Βόλου έγινε με τη διαβεβαίωση από το Δήμο ότι θα ακολουθούσε τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης της γύρω περιοχής, κάτι που θα της έδινε τη δυνατότητα επέκτασης του συγκροτήματος (Β΄Φάση) με συνεπακόλουθη αύξηση της δυναμικότητας του ξενοδοχείου σε κλίνες και σε λοιπούς χώρους, κάτι που θα οδηγούσε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, σε περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της και την αύξηση του ετήσιου κύκλου των εργασιών της.

Η τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης, όπως είναι γνωστό, δεν υλοποιήθηκε τελικά, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ζητά με προσφυγή της στη Δικαιοσύνη, τη μείωση του ετήσιου μισθώματος κατά 50%. Ζητούσε να πληρώνει δηλαδή 220.000 ευρώ το χρόνο. Επιπλέον η εταιρεία επικαλούμενη την οικονομική κρίση και τη μείωση του ετήσιου κύκλου εργασιών της ζητούσε την έτι περαιτέρω μείωση του ετήσιου μισθώματος.

Από την πλευρά του ο Δήμος αντέτασσε τους δικούς του λόγους, που αντέκρουαν τους ισχυρισμούς της επιχείρησης. Η διαφορά οδηγήθηκε στα Δικαστήρια και μόλις χθες από αρμόδια πηγή της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Βόλου έγινε γνωστό ότι πριν από λίγο καιρό εκδόθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου (Διαδικασία Μισθωτικών Διαφορών) η οποία έκανε εν μέρει αποδεκτές τις αιτιάσεις της επιχείρησης, καθώς μείωσε το καταβαλλόμενο ετήσιο μίσθωμα προς το Δήμο Βόλου στις 310.000 ευρώ το χρόνο.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου