ΤΟΠΙΚΑ

Ναι σε νέο σχήμα για ανατροπή

ναι-σε-νέο-σχήμα-για-ανατροπή-533397

«Απέναντι από το αυτοδιοικητικό κατεστημένο και τους λαϊκισμούς, προτάσσουμε τη δημιουργία ενός νέου σχήματος που θα συμμετέχει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και θα παλέψει για μια δημιουργική ανατροπή στο δήμο Βόλου με πίστη στις οικολογικές αρχές και στην πιο επίκαιρη από ποτέ χρησιμότητά τους σε όλες τις πτυχές της ζωής και της καθημερινότητάς μας».

Τα παραπάνω σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι Μαγνησίας, οι οποίοι σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν τη 1 μετά το μεσημέρι στο Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης, ίσως ξεκαθαρίσουν τη στάση τους στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στο Βόλο.

Στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, οι Οικολόγοι Πράσινοι της Μαγνησίας σημειώνουν τα ακόλουθα:

«Τρία χρόνια μετά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης, φανερής από χρόνια, αλλά σαφώς εντεινόμενης με τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές, είναι η κατάλληλη στιγμή να προσδιορίσουμε τι Δήμο θέλουμε.

Κι αυτό είναι υπόθεση όλων των ενεργών πολιτών, που βιώνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, την ακρίβεια των αγαθών και την απειλή ιδιωτικοποίησης αρκετών από αυτά, την ανεργία, την περιβαλλοντική υποβάθμιση, την έλλειψη υποδομών, την υποβάθμιση των δομών πρόνοιας και εκπαίδευσης, την έλλειψη δημοκρατίας, διαφάνειας και συμμετοχής, τον εκφασισμό της κοινωνίας μας και το λαϊκισμό.

Είναι υπόθεση όλων των ενεργών πολιτών που φιλοδοξούμε να δούμε τον τόπο μας… αλλιώς. Που αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη λογική της σιωπής, της αδράνειας, της αδιαφορίας και της ατομικότητας. Που θέλουμε να πάρουμε τη ζωή της πόλης στα χέρια μας και να σχεδιάσουμε την ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης και τη διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση με όραμα και ρεαλισμό.

Στη σημερινή συγκυρία η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το τελευταίο οχυρό άμυνας και υπεράσπισης των πολιτών. Για αυτό, όλοι εμείς που μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για μια αξιοπρεπή καθημερινή ζωή σε μια πόλη που… είναι οι άνθρωποί της, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για μια νέα, ριζοσπαστική αυτοδιοικητική παρέμβαση στα κοινά με σκοπό τη συν-διαμόρφωση ανθρώπινων όρων διαβίωσης στον τόπο μας. Απέναντι από το αυτοδιοικητικό κατεστημένο και τους λαϊκισμούς, προτάσσουμε τη δημιουργία ενός νέου σχήματος που θα συμμετέχει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και θα παλέψει για μια δημιουργική ανατροπή στο δήμο Βόλου με πίστη στις οικολογικές αρχές και στην πιο επίκαιρη από ποτέ χρησιμότητά τους σε όλες τις πτυχές της ζωής και της καθημερινότητάς μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου