ΤΟΠΙΚΑ

Στο πεζοδρόμιο ημιλιπόθυμος 45χρονος Βολιώτης χρήστης

στο-πεζοδρόμιο-ημιλιπόθυμος-45χρονος-β-532492

Αρνήθηκε στο πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ τη διακομιδή στο Αχιλλοπούλειο

Εικόνες θλίψης χθες το απόγευμα στον Βόλο. Ανδρας ηλικίας 45 ετών ήταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο, βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση, ωστόσο αρνούταν κάθε βοήθεια.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 17:00 δίπλα από τον ΟΣΕ και οδηγοί αυτοκινήτων και πεζοί έσπευδαν για να τον βοηθήσουν, όμως ο εκείνος δεν απαντούσε στις εκκλήσεις τους.

Κανείς δεν ήξερε τι είχε συμβεί. Αν ο 45χρονος είχε κάποιο ατύχημα, τροχαίο ή κάτι άλλο του είχε συμβεί.

Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες κάλεσαν στη συνέχεια πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Ο 45χρονος ήταν τραυματισμένος. Είχε αίματα στο πόδι του και στο πρόσωπο, διατηρούσε τις αισθήσεις του, όμως ήταν πολύ ταλαιπωρημένος και μόλις και μετά βίας ανέπνεε.

Πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα σε βοήθεια. Οι διασώστες βοήθησαν τον 45χρονο να σταθεί όρθιος και στη συνέχεια του ζήτησαν να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο.

Εκείνος αρνούταν βοήθεια. Ελεγε ότι είναι καλά και ότι δεν έχει τίποτα. Ζητούσε μόνο λίγο νερό για να συνέλθει και στη συνέχεια εξηγούσε ότι είχε χτυπήσει ενώ μετέφερε ξύλα, έψαχνε τα πράγματά του και ρωτούσε αν είχε δει κανείς μία τσάντα.

Πολίτης του έδωσε ένα μπουκάλι νερό και τότε ο 45χρονος το έριξε στο πρόσωπό του και προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο. Οι διασώστες του επαναλάμβαναν ότι χρειάζεται βοήθεια όμως εκείνος αντέτεινε ότι θα συνέλθει και προσπαθούσε να φύγει ενώ με δυσκολία στεκόταν όρθιος και υπήρχε φόβος να καταρρεύσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Βόλου «σκοντάφτουν» στην άρνηση ασθενών ή τραυματιών για μεταφορά. Κατά κύριο λόγο αυτή η στάση αφορά άτομα – χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Η χρήση ναρκωτικών ουσιών φτάνει τον άνθρωπο σε αυτό το σημείο, έλεγαν οι διασώστες, που προσπαθούσαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τον 45χρονο αλλά εκείνος αρνούταν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου