ΤΟΠΙΚΑ

Στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου λόγω καύσωνα

στα-επείγοντα-του-νοσοκομείου-βόλου-λ-535093

Αύξηση περιστατικών έντονης δυσφορίας στο Νοσοκομείο – Αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από τους γιατρούς – Δεν χρειάστηκαν εισαγωγές σε κλινική

Αύξηση περιστατικών έντονης δυσφορίας λόγω των ασφυκτικών συνθηκών, που προκαλούν οι υψηλές θερμοκρασίες, καταγράφηκε χθες και προχθές στο νοσοκομείο Βόλου.

Τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν όλα επιτυχώς από τους γιατρούς, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει ανάγκη εισαγωγής σε κλινική.

Λόγω της παρατεταμένης επιμονής του αποπνικτικού κοκτέιλ ζέστης, υγρασίας και σκόνης, άτομα με ιατρικό ιστορικό, που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στο Αχιλλοπούλειο, νιώθοντας δυσφορία, εξάντληση και με συμπτώματα αφυδάτωσης.

«Ο καύσωνας που επικρατεί αυτές τις ημέρες, μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία των ηλικιωμένων, των βρεφών, των παιδιών και των ασθενών με χρόνιες παθήσεις», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΒ Ηλίας Καραμέτος.

Οι ευπαθείς ομάδες που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές αυτές τις μέρες και πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης είναι όλοι οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, οι πάσχοντες από καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις, οι διαβητικοί ασθενείς, οι ασθενείς με νεφρικές παθήσεις και παθήσεις του ήπατος, όσοι λαμβάνουν αγωγές με αντικαταθλιπτικά και διουρητικά, καθώς επίσης τα υπέρβαρα άτομα.

«Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις ημέρες και αν αισθανθούν οποιαδήποτε δυσφορία να επικοινωνήσουν αμέσως με τον γιατρό τους για περεταίρω οδηγίες», προτρέπει ο κ. Καραμέτος, εξηγώντας πως «ο ανθρώπινος οργανισμός όταν εκτίθεται παρατεταμένα σε υψηλές θερμοκρασίες, εμφανίζει είτε θερμική εξάντληση , είτε θερμοπληξία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές διαταραχές, ακόμη και κατάρρευση των συστημάτων του».

Ο γιατρός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες «να παραμείνουν στα σπίτια τους με τα παράθυρα κλειστά και αν έχουν να ανοίξουν τα κλιματιστικά, να πίνουν περισσότερα υγρά και να μην τρώνε βαριά» για όσο τουλάχιστον διαρκέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες.

ΕΚΑΒ Βόλου: Διαχειρίσιμη η κατάσταση

Χθες και προχθές το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Λάρισα δέχτηκε 10 περίπου κλήσεις που αφορούσαν σε περιστατικά πολιτών που λόγω του καύσωνα ένιωσαν δυσφορία και είχαν ανάγκη μεταφοράς στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο.

Ολα τα περιστατικά αφορούσαν σε άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα. «Η κατάσταση προς ώρας είναι διαχειρίσιμη. Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας με τους γιατρούς και συστήνουμε στους συμπολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά εκείνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Σταμνάς, διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και υπεύθυνος στον τομέα ΕΚΑΒ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου