ΤΟΠΙΚΑ

Σύγκρουση τρένου με Ι.Χ. σε διάβαση

σύγκρουση-τρένου-με-ι-χ-σε-διάβαση-851206

Με επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ συγκρούστηκε ΙΧ αυτοκίνητο, στην προσπάθειά του νωρίς χθες το πρωί να διασχίσει την ισόπεδη διάβαση Μπότσαρη στη Ν. Ιωνία και ενώ οι μπάρες ήταν κατεβασμένες και οι ηχητικοί και φωτεινοί σηματοδότες προειδοποιούσαν για τη διέλευση τρένου.

Ο ηλικιωμένος οδηγός, ο οποίος προσπέρασε μάλιστα τα προπορευόμενα και ακινητοποιημένα μπροστά από τις μπάρες της διάβασης οχήματα, εξήλθε με επιπόλαια τραύματα από το αυτοκίνητο που είχε μετατραπεί σε σμπαράλια.

Το τροχαίο, με αίτια πρόκλησης την παραβίαση προτεραιότητας και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τον 72χρονο οδηγό του ΙΧ αυτοκινήτου, κάτοικου Βόλου, προκλήθηκε στις 6:50 το πρωί.

Η αμαξοστοιχία 1570 του ΟΣΕ είχε αναχωρήσει στις 5:55 το πρωί από τη Λάρισα προς το Βόλο. Το ΙΧ αυτοκίνητο κινούνταν από τη Ν. Ιωνία με κατεύθυνση τους Αγίους Αναργύρους.

Σύμφωνα με μάρτυρες του τροχαίου, ο 72χρονος οδηγός δεν σταμάτησε πίσω από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που περίμεναν τη διέλευση του τρένου, καθώς ήδη είχαν πέσει οι μπάρες και οι φωτεινοί και ηχητικοί σηματοδότες προειδοποιούσαν τους οδηγούς.

Αντίθετα, προσπέρασε τα ακινητοποιημένα οχήματα, έκανε ελιγμό από το κενό που αφήνει η μπάρα της διάβασης και βρέθηκε πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή. Η βιαστική και επικίνδυνη απόφασή του είχε ως αποτέλεσμα ο οδηγός της αμαξοστοιχίας να μην προλάβει να αντιδράσει. Το τρένο παρέσυρε το αυτοκίνητο, το οποίο με δύναμη στη συνέχεια προσέκρουσε στο παλιό φυλάκιο και στη συνέχεια σε κολώνα της ΔΕΗ.

Το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών. Λαχτάρισαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας από το φρενάρισμα και τον εκκωφαντικό θόρυβο της πρόσκρουσης, σοκαρισμένοι οι οδηγοί των υπολοίπων οχημάτων είδαν το φοβερό σκηνικό να εκτυλίσσεται μπροστά τους, ενώ από τα σπίτια τους πετάχτηκαν έντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο 72χρονος είχε άγιο. Από την άμορφη μάζα σιδηρικών, που δεν θύμιζε σε τίποτα αυτοκίνητο από τη σφοδρότητα των διαδοχικών συγκρούσεων, απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια αντρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επιπόλαια τραύματα.

Ο ηλικιωμένος τραυματίας μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου.

Το τροχαίο, σύμφωνα με τον προϊστάμενος γραμμής του ΟΣΕ Γιάν. Αντωνιάδη, είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές βλάβες τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα για το αυτόματο κλείσιμο της ισόπεδης διάβασης και να τεθούν εκτός λειτουργίας.

Μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, η διάβαση θα φυλάσσεται καθημερινά με διπλή βάρδια.

Και ενώ ο πρώτος φύλακας που ειδοποιούσε με τα χέρια τους οδηγούς των οχημάτων, καλώντας τους να σταματήσουν για τη διέλευση αμαξοστοιχίας είχε τοποθετηθεί ένας ακόμη βιαστικός… οδηγός λίγο έλειψε να προκαλέσει το επόμενο τροχαίο ατύχημα το μεσημέρι.

Ο φύλακας, λίγα λεπτά πριν περάσει το μεσημεριανό δρομολόγιο, στάθηκε στη μέση της αμαξοστοιχίας, δείχνοντας σήμα στάσης στους οδηγούς. Ένας ωστόσο οδηγός τον αγνόησε και τον προσπέρασε, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Φύλακας και οι υπόλοιποι οδηγοί έμειναν άφωνοι μπροστά στη ριψοκίνδυνη ενέργειά του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου