ΤΟΠΙΚΑ

Απέκλεισαν τον Περιφερειακό οι εργαζόμενοι

απέκλεισαν-τον-περιφερειακό-οι-εργαζ-851206

Συμβολικά απέκλεισαν τον Περιφερειακό δρόμο στο ύψος του κόμβου της Άλλης Μεριάς χθες το πρωί στις 10 και για μισή ώρα οι εργαζόμενοι της ΜΕΛΚΑ και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν από την εταιρία που εκτελεί την εργολαβία του Περιφερειακού από τη Γορίτσα μέχρι την Αγριά τα δεδουλευμένα τριών μηνών.

Σε συνάντηση με τον εκπρόσωπο της εταιρίας που έγινε χθες αργά το μεσημέρι δεν δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις. Απέρριψαν κατηγορηματικά την πρόταση να τους καταβληθεί ένα μέρος των δεδουλευμένων και έτσι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σήμερα στην 9η ημέρα επίσχεσης εργασίας και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ ο εκπρόσωπός τους Βάϊος Λαγοδόντης κατήγγειλε ότι «δεν είναι δυνατόν η εταιρία να έρχεται τώρα να μας προτείνει 80% εξόφληση του μισθού του Μαρτίου και να περιμένει να επιστρέψουμε στη δουλειά». Σύμφωνα με πληροφορίες της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, τμήματα του έργου έχουν πιστοποιηθεί και έχουν διατεθεί χρήματα, τα οποία ωστόσο δεν έφτασαν ποτέ στους εργαζομένους.
Οι συγκεντρωθέντες , παρουσία και της Τροχαίας που διευκόλυνε την κυκλοφορία, κράτησαν αποκλεισμένο το τμήμα του Περιφερειακού δρόμου για μισή περίπου ώρα, ζητώντας και εξασφαλίζοντας την κατανόηση των διερχόμενων οδηγών.
«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν οι 50 εργαζόμενοι στην εργολαβία με την καθυστέρηση εδώ και τρεις μήνες στην καταβολή των δεδουλευμένων τους. Παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες -θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε- προσπάθειες, τις οποίες καταβάλλουν οι εργαζόμενοι, εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον τρεις μήνες» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος και κάλεσε τους τοπικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
«Έχουμε μια εργολαβία, η οποία συνεχίζει τις προηγούμενες καταστάσεις και τακτικές με την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων και δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε ότι αίσιο τέλος δεν πρόκειται να έχει η περιπέτειά τους. Ως διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου ανησυχούμε σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου του Περιφερειακού δρόμου και επιπλέον ζητούμε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να καταβληθούν άμεσα οι μισθοί των εργαζομένων» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΚΒ.
Σημειώνεται ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι έχουν από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, αλλά και σε όχληση προς την εργολήπτρια εταιρία. Από την πλευρά μας περιμένουμε από την εργολήπτρια εταιρία να καταβάλει άμεσα στους εργαζομένους τα δεδουλευμένα τους, προκειμένου να καταστεί εφικτή η συνέχιση των εργασιών και η ολοκλήρωση του έργου. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εργαστεί κανείς τους. Δεν υπάρχουν ούτε δεσμεύσεις ούτε χρονοδιαγράμματα, τόσο από την εταιρία, όσο και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Γνωρίζουμε ωστόσο ότι έχουν πιστοποιηθεί τμήματα και κατά συνέπεια χρήματα καταβλήθηκαν. Σήμερα ΕΚΒ και σωματείο εργαζομένων στη ΜΕΛΚΑ θα έχουν και νέα συνάντηση για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου