ΤΟΠΙΚΑ

Εκστρατεία καθαρισμού καλντεριμιών

εκστρατεία-καθαρισμού-καλντεριμιών-505002

Εκστρατεία καθαρισμού των καλντεριμιών ανέλαβε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος», απευθύνοντας κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να συνδράμουν την προσπάθεια που θα υλοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιουνίου. Η συγκέντρωση των εθελοντών προγραμματίζεται την προαναφερθείσα ημερομηνία στις 7.30 το πρωί στη πλατεία του χωριού και στόχος είναι η διαφύλαξη της παραδοσιακής εικόνας της περιοχής. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Ραμματάς υπογραμμίζει ότι «στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζουμε το τερπνό μετά του ωφελίμου, διότι στόχος είναι η διατήρηση της εικόνας του χωριού και παράλληλα η προστασία του περιβάλλοντος». Το δίπτυχο περιβάλλον-πολιτισμός, είναι σύμφυτο με τις δραστηριότητες που αναπτύσσει ο Σύλλογος, έχοντας ως σημείο αναφοράς την θέση «ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι έκφραση πολιτισμού».
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι γενικότερες πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο Σύλλογος στο πεδίο του περιβάλλοντος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τον περασμένο Μάρτιο μάλιστα ο Σύλλογος πρωτοστάτησε στην εκστρατεία καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη ακτίνα, από την Αγία Τριάδα μέχρι τον Αγιο Γεώργιο. Η πρώτη καλοκαιρινή εκδήλωση του Συλλόγου είχε ανάλογο χαρακτήρα, περιελάμβανε δε οδοιπορικό και διανυκτέρευση στο καταφύγιο του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, ενώ στο φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνονται για πολλοστή χρονιά, καταγράφονται συναυλίες, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα και άλλα.
Ο δραστήριος Σύλλογος αριθμεί περί τα 300 μέλη και επαναλειτούργησε το 1986 μετά από μια περίοδο αδράνειας. «Το 1986 με πρωτοβουλία μια ομάδας νέων παιδιών, επανασυστήθηκε ο Σύλλογος και επανήλθε στο προσκήνιο με πρώτο πρόεδρο τον σημερινό δήμαρχο Μηλεών κ. Αρέθα. Εκτοτε ακολουθεί δημιουργική εξελικτική πορεία με σειρά εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται συνήθως στο διάστημα από 19 Ιουλίου μέχρι και τέλος Αυγούστου» επισημαίνει ο κ. Ραμματάς. Οι εν λόγω εκδηλώσεις προσελκύουν το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών της περιοχής, ενώ πολλοί ξένοι επιλέγουν, σημειωτέον, συνειδητά την συγκεκριμένη περιοχή ως τόπο διακοπών αλλά και διαμονής στην διάρκεια του χρόνου.
Στο μεταξύ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» αποδέχτηκε την πρόσκληση της ΕΤ 3 και θα συμμετάσχει στην τελευταία πανηγυρική εκπομπή της, «Κυριακή στο Χωριό», που θα βιντεοσκοπηθεί την Κυριακή 20 Ιουνίου στις Μπενίτσες Κέρκυρας. Παράλληλα όμως, τίθεται στο προσκήνιο η επικείμενη εκστρατεία καθαρισμού των καλντεριμιών του χωριού και όσοι επιθυμούν να αναζητήσεις περισσότερες πληροφορίες αλλά και να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 6977252201, 6973339142.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου