ΤΟΠΙΚΑ

«Τραγική η κατάσταση στη Δημόσια Υγεία»

τραγική-η-κατάσταση-στη-δημόσια-υγεί-851206

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, έχοντας δίπλα του τον πρώην βουλευτή Νίκο Γκατζή,   επεσήμανε ότι αποτελεί βασικό δικαίωμα των πολιτών να διεκδικούν πλήρεις, σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες , δωρεάν πρόληψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

 «Η κατάσταση είναι τραγική, είναι επικίνδυνη, στοιχίζει ανθρώπινες ζωές, αναπηρίες, περιπέτειες και βασανίζει οικονομικά τις λαϊκές οικογένειες.
Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία κυβερνούν χρόνια, υπογράμμισε ο κ. Νάνος και παρουσιάζοντας τα προβλήματα της υγείας στο Νομό υποστήριξε ότι στη Θεσσαλία οι ιδιωτικές κλινικές έχουν την μεγαλύτερη αναλογία με 57%, στη Λάρισα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν έχει αναπτυχθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του βουλευτή στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας λείπουν τριακόσιοι νοσηλευτές, σαράντα γιατροί, στα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας καλύπτεται από γιατρούς μόνο το 54% των οργανικών θέσεων, ενώ στη Μαγνησία, στο Νοσοκομείο Βόλου, υπάρχουν παραπάνω από πεντακόσιες κενές οργανικές θέσεις και είναι τριτοκοσμική η κατάσταση στη Β΄ Παθολογική.
Επίσης τα Κέντρα Υγείας της περιοχής με ελάχιστο σε αριθμό και ειδικότητες προσωπικό να υπολειτουργούν είτε ακόμα και να παραπαίουν.
 
Ο κ. Νάνος κατήγγειλε ότι το 22% των ασθενών  που χρειάζονται νοσηλεία πηγαίνουν εκτός περιοχής Θεσσαλίας, κυρίως στην Αττική και υπογράμμισε «οι  ιδιωτικές κλινικές ανθούν και στην επαρχία και στην περιοχή μας. Οι ιδιωτικές κλινικές είναι το 13,3% των συνολικών ιδιωτικών κλινικών στη χώρα.
Είμαστε η τρίτη περιοχή μετά το Λεκανοπέδιο και μετά τη Μακεδονία.
 
«Ασθενείς και εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με περικοπές παροχών σε εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες από τα ασφαλιστικά ταμεία με πολύμηνες λίστες αναμονής για εξετάσεις προληπτικού ελέγχου, για χειρουργικές παρεμβάσεις και θεραπείες ακόμα και σε παθήσεις που ο χρόνος είναι ζήτημα ζωής και θανάτου» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ και επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική παρέμβαση για την πραγματική αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας.
Όσον αφορά στη λειτουργία του  προγράμματος “Ψυχαργώς” που βοηθά στη  χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ο κ. Νάνος υποστήριξε ότι η  έλλειψη προσωπικού για την παιδοψυχιατρική βάζει σε κίνδυνο το ίδιο το πρόγραμμα, αφού η  ΔΕΠΑΝΟΜ απαιτεί 1,5 εκατομμύριο ευρώ αντί 500.000 ευρώ για την Β΄ Παθολογική και 4,5 εκατομμύρια ευρώ αντί 2,9 εκ. ευρώ για την “Ψυχαργώ”.  
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου