ΤΟΠΙΚΑ

Αξιολόγηση για τον υποψήφιο που θα ηγηθεί

αξιολόγηση-για-τον-υποψήφιο-που-θα-ηγη-505443

Στον πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου η οριστική απόφαση για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Αξιολογήθηκαν χθες από την Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας θετικά όλες οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί, αναγνωρίστηκε ωστόσο από όλους ότι πρόκειται για κεντρική επιλογή, για την οποία το πρώτο και κυρίαρχο λόγο θα έχει ο πρωθυπουργός και φυσικά η Ιπποκράτους.
Για το Δήμο Βόλου «προκρίθηκαν» ως πιο αξιόλογες οι υποψηφιότητες Σκοτινιώτη και Πιτσιώρη, με την Π.Ε να αποδέχεται το «προβάδισμα» που δίνει η Ν.Ε στον πρώην Νομάρχη, αλλά να προτείνει στην Ιπποκράτους και δημοσκόπηση. Στην Καρδίτσα προκρίνεται από όσες έχουν υποβληθεί στη συγκεκριμένη διαδικασία η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Δομίνικου Βερίλη, για τη Λάρισα του Ι. Σάπκα, ενώ για τα Τρίκαλα αποφασίστηκε να προταθεί στην Ιπποκράτους η διενέργεια προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου Τρικκαίων.

«Στην Ιπποκράτους η απόφαση…»
Οι νομαρχιακές επιτροπές όλων των Νομών μετά από αναλυτική συζήτηση που έγινε επί όλων των υποψηφιοτήτων , εισηγήθηκαν στην Π.Ε και έγινε αποδεκτό, να διερευνηθούν και πολιτικά πρόσωπα πρώτης γραμμής,
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, έχοντας και την έγκριση των δύο μελών της Π.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας Παντελή Πελεκάνου και Μαρία Γίτση, προέκρινε ως καταλληλότερη την υποψηφιότητα του Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια για τη θέση του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη, ενώ ονομαστικά τοποθετήθηκε και η Επιτροπή Καρδίτσας, προκρίνοντας την υποψηφιότητα του Νομάρχη Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκου.
Η Ν.Ε Λάρισας και η Ν.Ε Τρικάλων απέφυγαν την ονοματολογία, χαρακτήρισαν όλες τις υποψηφιότητες αξιόλογες και παρέπεμψαν στην Αθήνα.
Με την παραπάνω άποψη συντάχθηκε το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Βάσω Μόσιαλου αλλά και το έτερο μέλος κ. Δαλκαφούκη, που επεσήμαναν ότι οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις που έγιναν δεν είναι δεσμευτικές για την ηγεσία του κόμματος, υπό την έννοια ότι εάν κριθεί πολιτικά επιβεβλημένο θα εξεταστούν και άλλες υποψηφιότητες.
Οι εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας εμφανίστηκαν υπέρμαχοι της υποψηφιότητας του Νομάρχη Απόστολου Παπατόλια, εξαίροντας το έργο του την τετραετία της θητείας του, την πολιτική του οντότητα αλλά και την αποδοχή που έχει σε ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.
Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε και η τοποθέτηση των μελών της Καρδίτσας για το νυν Νομάρχη τους Φώτη Αλεξάκο. Θετικές ήταν οι γνώμες όλων και για την Ευαγγελία Λιακούλη από τη Λάρισα που αυτοπροτάθηκε, στο τέλος ωστόσο κυριάρχησε η άποψη που προαναφέρθηκε για οριστική επιλογή από την Ιπποκράτους.
 

Πρωτεύουσες και περιφερειακοί ΟΤΑ
Για το Δήμο Βόλου στη συζήτηση που έγινε από τους εκπροσώπους της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ παρουσιάστηκε η εισήγηση του κόμματος τοπικά, ασκήθηκε έντονη κριτική στο νυν δήμαρχο Αλέκο Βούλγαρη και υπογραμμίστηκε σθεναρά ότι «δεν κερδίζει».
Από τη διεξοδική συζήτηση και αξιολογώντας υπέρ και κατά των άλλων υποψηφιοτήτων, δόθηκε προβάδισμα στις υποψηφιότητες του πρώην Νομάρχη Π. Σκοτινιώτη και του πρώην δημάρχου Δημ. Πιτσιώρη, με την κ. Βάσω Μόσιαλου και τον Γραμματέα της Π.Ε ΠΑΣΟΚ Αντώνη Οικονόμου να εισηγούνται να πραγματοποιηθεί δημοσκόπηση από την Ιπποκράτους για τα δύο αυτά στελέχη.
Για την υπόλοιπη Μαγνησία, στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου δόθηκε πράσινο φως στην υποψηφιότητα του κ. Μπρίζη που προτείνει η Ν.Ε, στον κ. Ν. Φουρτούνα για το Νότιο Πήλιο, και στο νυν δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο.
Για το δήμο Κάρλας-Φερών ο Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ έριξε στο τραπέζι της συζήτησης το όνομα της κ. Λαΐτσου, που συζητήθηκε και στην συνεδρίαση του οργάνου, επισημάνθηκε ωστόσο ότι υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα συντρέξουν την υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Κάρλας Νίκου Αντωνάκη. Η Π.Ε πρότεινε να συνεχιστεί η διαβούλευση για να αποφευχθούν προβλήματα και διάσπαση δυνάμεων, όπως επίσης το ίδιο πρότεινε και για το Δ. Αλοννήσου, ώστε να υπάρχει κοινή κάθοδος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Για το δήμο Λάρισας αξιολογήθηκε θετικά η υποψηφιότητα του κ. Σάπκα, που ήταν η μοναδική που έχει κατατεθεί σε αυτή τη φάση της διαδικασίας, για το Δήμο Καρδίτσας αξιολογήθηκε θετικά η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Δομίνικου Βερύλη και για τον δήμο Τρικκαίων η νομαρχιακή οργάνωση ζήτησε τη διενέργεια προκριματικών εκλογών.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου