ΤΟΠΙΚΑ

Η πρόληψη σώζει τις γυναίκες

η-πρόληψη-σώζει-τις-γυναίκες-526333

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής τις προηγούμενες ημέρες με θέμα: «Πρόληψη Γυναικείου Καρκίνου».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου Υγεία Αργαλαστής με συνδιοργανωτές τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αργαλαστής και τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου ήρθε στο Κέντρο Υγεία Αργαλαστής κινητή μονάδα, όπου οι γυναίκες έκαναν δωρεάν μαστογραφία, μέτρηση οστικής μάζας και σπιρομέτρηση.

Οπως τόνισαν οι εισηγήτριες της ημερίδας, οι κ. Κατερίνα Καρασαΐνη μαία, η κ. Ελένη Λάσκου μαία, η κ. Ελένη Μαρτίνου επισκέπτρια υγείας και η κ. Νέλη Χονδρογιάννη διαιτολόγος, οι γυναίκες στο Νότιο Πήλιο μπορούν να κάνουν τεστ Παπανικολάου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.

Με απλό και κατανοητό τρόπο οι εισηγήτριες έδωσαν να καταλάβουν στις παρευρισκόμενες γυναίκες τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Οι μαίες με μεγάλη προσοχή, χωρίς να πανικοβάλλουν, έδειξαν τον τρόπο ψηλάφισης του στήθους, τα συμπτώματα των γυναικείων καρκίνων και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Η κ. Χονδρογιάννη μίλησε για το ρόλο της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου και ανέφερε πολύ συγκεκριμένες τροφές που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.

Τέλος, η κ. Χονδρογιάννη ανέφερε: «Είναι γεγονός ότι το Κέντροο Υγείας αποτελεί όαση ελπίδας για το Νότιο Πήλιο και οι εργαζόμενοι σε αυτό δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε οι κάτοικοι να νιώθουν ασφαλείς. Ο Δήμος το στηρίζει και ενισχύει κάθε πρωτοβουλία του προσωπικού. Μένει στην Πολιτεία να κατανοήσει ότι, για να γίνει η αποκέντρωση και να επιστρέψουν νέοι άνθρωποι στα χωριά, χρειάζονται πρώτα πρώτα να έχουν εξασφαλίσει τη δυνατότητα αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων υγείας τους από ένα καλά οργανωμένο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου