ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις από το δήμαρχο Μουρεσίου

αντιδράσεις-από-το-δήμαρχο-μουρεσίου-851206

Αστραψε και βρόντηξε χθες ο δήμαρχος Μουρεσίου Κωνσταντίνος Λεβέντης. Στόχος ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας και η απόφασή του να παραχωρήσει κονδύλια της Νομαρχίας στο έργο του Περιφερειακού, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που τελούν σε επίσχεση εδώ και αρκετό καιρό, όταν -όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος- ανολοκλήρωτος παραμένει και ο δρόμος Χάνια – Κισσός.

Ειδικότερα προχθές σε δηλώσεις του ο κ. Παπατόλιας έκανε γνωστή την απόφαση της νομαρχιακής αρχής να κλείσει άμεσα το λογαριασμό της απέναντι στην κατασκευάστρια εταιρία ΜΕΛΚΑ για τις εργασίες στο οδικό έργο Χάνια-Κισσός.

Ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν θα δοθούν στο συγκεκριμένο έργο, αλλά το ποσό που θα διατεθεί θα περάσει απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων στο εργοτάξιο του Περιφερειακού, ώστε να σταματήσει η επίσχεση εργασίας.

Η παραπάνω εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Μουρεσίου, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην απόφαση που έλαβε η ΝΑΜ. «Παρακολουθώ την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Νομάρχης και πραγματικά απορώ και εξίσταμαι αν ξέρει ότι και οι εργαζόμενοι της ίδιας εταιρίας, της ΜΕΛΚΑ, είναι απλήρωτοι στο έργο Χάνια – Κισσός. Με ποια λογική μένει το έργο πίσω για να πάει μπροστά ο Περιφερειακός; Ο Νομάρχης ξέχασε ότι απομένουν 800 μέτρα ανολοκλήρωτα ή νομίζει ότι το έργο τελείωσε επειδή το εγκαινίασε πέρυσι;».

«Δεν καταλαβαίνω πραγματικά. Δηλαδή η ΝΑΜ έχει χρήματα να δώσει για τον Περιφερειακό και όχι για το δρόμο Χάνια – Κισσός; Ειδικά φέτος που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να προσελκύσουμε τον κόσμο στην περιοχή μας και να στηρίξουμε τον τουρισμό, πάλι αφήνουμε το δρόμο στην μοίρα του;», καταλήγει ο κ. Λεβέντης.

Πάντως να αναφερθεί πως η ΝΑΜ έλαβε την απόφαση μετά από συνεδρίαση της αρμόδιας Νομαρχιακής Επιτροπής υπό τον αντινομάρχη Ηλ. Ξηρακιά, αλλά και σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΜΕΛΚΑ, των εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου