ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Υδροτεχνικής Ένωσης

στον-βόλο-το-14ο-πανελλήνιο-συνέδριο-της-522256

Η Επιστημονική Εταιρεία Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση (Ε.Υ.Ε.), διοργανώνει το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο με επιστημονικά αντικείμενα επικεντρωμένα στην επιστήμη του νερού, στη διαχείριση των υδατικών πόρων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Μαΐου 2019, στους χώρους των εγκαταστάσεων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η τελετή έναρξης θα γίνει στις 10 π.μ., στις 16 Μαΐου.

Στο συνέδριο αυτό η Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση είναι ο κύριος οργανωτής, σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Γενικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Λάρισας).

Ο σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας καθώς επίσης και τεχνικών εφαρμογών από επιστήμονες που ασχολούνται με τα ζητήματα του συνεδρίου.

Αναμένεται να προκύψουν πολύτιμα συμπεράσματα από α) την καρποφόρα ανταλλαγή πληροφοριών, απόψεων και εμπειριών, β) την εφαρμογή και αποτίμηση νέων τεχνολογιών και γ) την παρουσίαση νέων ιδεών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάδειξη εργασιών από νέους επιστήμονες.

Στο πλαίσιο αυτό θα λάβει χώρα βράβευση πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών από την ΕΥΕ, πάνω στα αντικείμενα της επιστήμης του νερού, καθώς επίσης και η βράβευση του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Νικόλαου Κωτσοβίνου, για την πολυετή συμβολή του στην επιστήμη της Υδραυλικής και της Διαχείρισης των Υδατικών Πόρων, αλλά και την προσφορά του στην Ε.Υ.Ε.

Η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 13:30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου