ΤΟΠΙΚΑ

Ασκηση υποψηφίων δικηγόρων στα δικαστήρια Βόλου και την Εισαγγελία

ασκηση-υποψηφίων-δικηγόρων-στα-δικασ-521375

Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα – Καινοτομία

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την άσκηση υποψηφίων δικηγόρων σε δικαστήρια και εισαγγελίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το Πρωτοδικείο Βόλου μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα – Καινοτομία.

Η πράξη κοινοποιήθηκε μετά από παρέμβαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στην οποία μέλος είναι και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος.

Ο μέγιστος αριθμός ωφελούμενων αποφοίτων Νομικών Σχολών θα είναι 2.400, ενώ οι ασκούμενοι θα κατανεμηθούν στα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας βάσει μοριοδότησης.
Η πρακτική άσκηση θα έχει διάρκεια 12 μηνών. Η αμοιβή των ασκούμενων θα ανέρχεται στο ποσό των 600,00 € μηνιαίως, ενώ το ωράριο πρακτικής άσκησης ορίζεται από 09:00 έως 14:00. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί έως και το 2023.

Επιλέξιμοι ασκούμενοι δικηγόροι είναι οι απόφοιτοι Νομικής Σχολής της ημεδαπής ή απόφοιτοι Νομικών Σχολών της αλλοδαπής οι οποίοι διαθέτουν αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ πτυχίο Νομικής και δεν έχουν ξεκινήσει την πρακτική άσκηση.
Ο τρόπος συμμετοχής και επιλογής των ασκούμενων Δικηγόρων θα πραγματοποιείται μέσω του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου