ΤΟΠΙΚΑ

Πώς γίνεται η μετάβαση σε δικαστήρια, δικηγόρους, συμβολαιογράφους

πώς-γίνεται-η-μετάβαση-σε-δικαστήρια-δ-824933

Οδηγίες από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Λάρισας

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας για το πώς γίνεται η μετάβαση σε δικαστικές αρχές, δικηγόρους και συμβολαιογράφους.

Επικαλούμενος σχετικό ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Σύλλογος ενημερώνει τα εξής:

  • Η μετάβαση σε δικαστήριο πολίτη ως μάρτυρα, δικηγόρου, κατηγορούμενου αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή βεβαίωση δικηγόρου.
  • Η μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, αν υπάρχει.
  • Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική αρχή ή δικηγόρο ή συμβολαιογράφο αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας ή βεβαίωση δικηγόρου / συμβολαιογράφου που πιστοποιεί με αποστολή έγχαρτου εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την κλήση / πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του. l
  • Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύονται από τη σχετική φόρμα που καλύπτει τις μετακινήσεις ελεύθερων επαγγελματιών με την επισήμανση ότι για λόγους εργασίας οι τρεις αυτές κατηγορίες, δηλαδή δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές, μπορούν να κινούνται και εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Το ίδιο ισχύει και για τους μάρτυρες, αν πρέπει να καταθέσουν εκτός της περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους.

Επισημαίνεται ότι σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, της μετάβασης πρέπει να προηγείται αποστολή SMS στο 13033 με Κωδικό 3.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου