ΤΟΠΙΚΑ

Θα ανακληθεί εάν δε βρουν οδηγό!

θα-ανακληθεί-εάν-δε-βρουν-οδηγό-504623

Αντιδράσεις έφερε το χθεσινό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, το οποίο το οδήγησε τραυματιοφορέας και μάλιστα, χωρίς να έχει στην κατοχή του δίπλωμα οδήγησης! Ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας ενημερώθηκε για το θέμα και ζήτησε να ανακληθεί η παραχώρηση του ασθενοφόρου- ανήκει στο δυναμικό του ΕΚΑΒ- εάν το οδηγήσει ξανά άνθρωπος που δεν είναι αρμόδιος.
 
Το ασθενοφόρο που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου έχει παραχωρηθεί για να ενισχύσει το νησί από το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας. Μετά όμως από το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, οι υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ αναστατώθηκαν και έστειλαν έγγραφο στο Κέντρο Υγείας στο οποίο αναφέρουν πως θα ανακαλέσουν την παραχώρηση εάν συμβεί το ίδιο περιστατικό.
Σχολιάζοντας το θέμα ο κ. Παναγιώτης Δαριώτης, πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Βόλου τόνισε πως «δεν είναι δυνατόν να οδηγείται το ασθενοφόρο από άνθρωπο ο οποίος δεν είναι οδηγός και πολύ περισσότερο από κάποιον που δεν έχει καν δίπλωμα. Η κίνηση αυτή θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών που μεταφέρονται αλλά και του ιδίου. Εάν τυχόν συμβεί κάποιο ατύχημα δεν υπάρχει κάποια κάλυψη».
Στο μεταξύ, τα προβλήματα με την έλλειψη γιατρών συνεχίζονται για το νησί της Σκιάθου τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, αύριο υπάρχει ένας γιατρός ειδικότητας, ενώ το πρωί και το βράδυ δεν εφημερεύει κανένας οδηγός ασθενοφόρου. Στις 15, 16, 17, 19, 22 και 25 Ιουλίου δε θα υπάρχει καθόλου γιατρός στο Κέντρο Υγείας, καθώς ο ειδικός γιατρός έχει εφημερία ετοιμότητας, που σημαίνει πως θα επέμβει εάν τυχόν συμβεί κάτι έκτακτο.
Οι κάτοικοι του νησιού μιλούν για πλήρη αδιαφορία της πολιτείας και ζητούν να δοθεί μια άμεση και αποτελεσματική λύση, τη στιγμή που μόλις χθες προσγειώθηκαν περίπου οχτώ αεροπλάνα με χιλιάδες επιβάτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου